24 Iulie 2019 publicat în Psihologie 198 share-uri

Primii 5 ani de casnicie au curs lin, cu multe bucurii si realizari, cu nasterea unui copil minunat care ne-a facut parca sa ne iubim si mai mult. Nu m-am gandit niciodata ca el se va schimba si ca viata noastra va deveni un cosmar

Am cunoscut un tip la o coferinta si am inceput sa cultiv, pentru inceput, doar o relatie de prietenie cu el. Sotul meu nu vedea nimic, nici schimbarile pe care le facusem cu mine, nici faptul ca incepeam sa ma redescopar.

Intr-o zi, am facut bagajele mele si ale copilului si am plecat intr-un apartament inchiriat. I-am lasat o scrisoare de 20 de pagini in care i-am povestit despre noi, cum am fost la inceput, cum ne-am pierdut pe parcurs si ca am decis sa imi iau viata in propriile maini.

Timp de cateva zile m-a sunat incontinuu spunand ca vrea sa ne intalnim pentru a vorbi. Am acceptat intr-un tarziu, dar am venit si cu actele de divort. Ma uitam la el cu mila. Ma durea inca faptul ca era incercanat, nedormit, neingrijit si mirosind de la o posta a alcool. Mi-a spus ca a citit scrisoarea mea si ca a inteles unde a gresit. Voia sa o luam de la capat, spunea ca se va schimba.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

l-am rugat sa semneze divortul si apoi vedem daca mai putem construi ceva. L-a semnat cu o mana ce tremura de la alcool. Nu mai era el, nu credeam ca se mai poate face bine. L-am rugat sa mearga si el la un psiholog sa se puna pe picioare. Apoi am plecat.

Luni de zile, am continuat sa ne vedem din cand in cand, de dragul copilului. El era o umbra a ceea ce fusese candva. Era in continuare CEO, dar omul din el era distrus. Nu se putea abtine de la bautura si isi schimba amantele ca pe ciorapi.

Eu mi-am refacut viata, mi-am cumparat un apartament si am trecut de la relatia de prietenie cu tipul cunoscut la conferinta la o relatie serioasa. Mi-a demonstrat indeajuns ca este persoana care se potriveste acum in viata mea. Imi iubeste copilul, iar pe mine ma iubeste enorm si ma respecta. Financiar sunt pe picioarele mele si cred ca ma pot gandi la casatorie.

Pe fostul sot il vad uneori, o umbra mare si grasa, ce isi taraie picioarele cand merge. Cand vine sa isi vada copilul, duhneste a alcool si mainile ii tremura foarte tare. Sper sa intelaga ca are nevoie de ajutor si sa faca ceva pentru a se redresa…

* Un material oferit de psihologul Constantin Cornea de la Clinica Psievolution.

Pentru articole de acelasi autor, urmariti blogul www.psihologconstantincornea.ro

Foto homepage: By ThiagoSantos /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri