4 Februarie 2019 publicat în Psihologie 21 share-uri

Pentru a cultiva toleranța ca stil de viață, psihologul Lenke Iuhoș consideră că putem aplica 4 pași extremi de utili:

3. Apreciază propriile valori culturale, dar şi pe ale altora, fără să le judeci.

“Valorile noastre culturale, dobândite de la părinții noștri, care le rândul lor le-au primit de la părinții lor, sunt extrem de importante, deoarece reprezintă o mare parte din ceea ce suntem noi cu adevărat. Ceea ce mulți nu înțeleg este că moștenirea culturală nu este totul, ci un drum de plecare spre alte lumi. Poporul român este un amestec frumos din foarte multe culturi (turcească, bulgărească, rusească, franceză, romană, grecească etc.), iar acest lucru ne face cu adevărat speciali. Secretul este să prețuim ce avem, dar să fim deschiși la valorile altora, deoarece doar așa vom deveni mai bogați sufletește și cultural”, este de părere psihologul Lenke Iuhoș.

4. Nu-i judeca pe alţii pentru lucruri pe care nu le pot controla şi care nu ţin de ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

“Nu există un popor mai bun decât altul, ci oamenii trebuie apreciați din perspectiva realizărilor personale. Este nedrept să judecăm un om nu datorită lucrurilor bune pe care le are și pe care le poate împărtăși cu noi, ci pentru lucrurile pe care nu le-a putut controla și care nu țin de el, precum: vârsta, sexul, religia, etnia, naționalitatea etc. Viața este mult prea frumoasă ca să o ironism pe lucruri total nedrepte, când putem în același timp să devenim mai deschiși, mai curioși la elementele care ne diferențiază față de ceilalați, să le îmbrățisăm și chiar să le însușim în setul nostru de valori. Nu avem cum să sărăcim din asta, din contră!”

Foto homepage: Alexey Skachkov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri