31 Decembrie 2018 publicat în Psihologie 6 share-uri

Există cel puțin 6 paradoxuri în această viață pe care, dacă reușim să le interiorizăm și să ne ghidăm viața după ele, au fost create deja premizele unei vieți echilibrate.

Lumea în care trăim este construită pe principul dualității: alb-negru, sus-jos, trecut-viitor, plăcut-neplăcut, cald-rece etc. Realitatea în care trăim este guvernată de ambele aspecte care, doar în combinație, pot însemna întregul, echilibrul. Deși uneori un aspect pare mai bun, mai ușor și mai util decât opusul lui, avem nevoie de ambele pentru a trăi complet. Paradoxal, ceea ce ne deranjează în cantitate prea mare, într-o cantitate mai mică, ne ajută să evoluăm.

Ce este paradoxul? O afirmație, un argument sau o situație autocontradictorie sau contraintuitivă și, în același timp, demonstrabilă; o părere contrară adevărului unanim recunoscut, în cazul stării de bine, o părere contrară a ceea ce pare în prim plan că fiind sigură varianta bună.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), există cel puțin 6 paradoxuri în această viață pe care, dacă reușim să interiorizăm și să ghidăm viața după ele, au fost create deja premizele unei vieți echilibrate, bazate pe împlinirea obiectivelor.

Acțiunea și non-acțiunea.

“Suntem de acord de obicei că, pentru a obține în viață ceea ce ne dorim, este importantă acțiunea. Cu siguranță, dacă ne este sete, ne luăm un pahar cu apă sau cerem unul, deci acționăm. Ne stabilim un obiectiv și începem să mergem pe drumul spre acesta, deci acționăm. Însă, dacă obiectivul nostru depinde și de alți factori că timp, energie, informație, resurse sau alte persoane, este important să: lăsăm timpul să-și facă treaba (să avem răbdare), energia să se regenereze (să evităm epuizarea), să accesăm pe rând informațiile necesare și să căutăm un răspuns acolo unde el depinde de alții (să ne acordăm șansă de a învață continuu), să-i lăsăm pe ceilalți să-și facă jumătatea lor de drum către noi (respect față de timpul, energia, informația și alegerile oamenilor). Cumva, aceste aspecte înseamnă non-acțiune, fără de care ar însemna doar să forțăm lucrurile și cumva să le stricăm”, explică psihologul.

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Acceptarea și non-acceptarea.

“Pentru a ne menține starea de bine, motivația și un drum de succes al vieții, este important să învățăm să acceptăm imperfecțiunile noastre și ale celor din jur, instabilitatea vremii și a vremurilor, schimbările de tot felul din viață noastră și provocările pe care acestea ni le aduc. În același timp, este important să nu acceptăm să fim tratați cu lipsa de respect, să ne fie încălcate drepturile umane, morale, legale, să nu acceptăm să fim asupriți, folosiți, mințiți, să trăim mai puțîn bine decât potențialul nostru cel mai înalt etc”.

Lucrul cunoscut și noutatea/inovația.

“Este firesc și benefic ca un lucru (respectiv resursă, situație, mod de gândire, strategie, persoană etc.) cunoscut și verificat ca fiind funcțional, să fim tentați să-l menținem și să-l reluăm pentru a ne asigura reușită. De asemenea, este constructiv să rămânem flexibili și să accesăm informații și resurse noi, persoane și contexte noi, chiar noi modalități de percepție și de strategie în obținerea obiectivelor, deoarece noul, inovația ne pot ajută să ajungem la împlinirea visului mai repede, mai ușor și mai sigur decât într-o perioada anterioară”, consideră psihologul Laura Maria Cojocaru.

McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv OFICIAL Cum se va face înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri