8 August 2018 publicat în Psihologie 1153 share-uri

Marea majoritate a Narcisiștilor (bărbați sau femei) par persoane altruiste și simpatice. Dar fără să clipească, aceste persoane sunt capabile să își folosească șarmul și arta manipulării pentru a obține ceea ce își doresc.

Psihologia narcisistului - Ce îți spune ca să te scoată din minți

3. "Ești prea sensibilă.”

Narcisistul nu are capacitatea de a fi conștient de sentimentele unei alte persoane, fiindcă totul este despre el însuși.

Narcisistul construiește emoțiile în cellalt. După ce te adulează o perioadă, urmează o perioadă când te va ignora cu zilele, așteptând să vadă cum reacționezi.

Când într-un final îți faci simțită prezență, el te face să te simți vulnerabilă și sensibilă. Te insultă, te critica de multe ori făcând glume proaste, provocându-ți limitele și provocându-te să te înfurii. Te face realmente să simți că înnebunești cu argumente inventate care nu au o legătură cu realitatea concretă. Narcisiștii sunt persoane capabile cu adevărat să facă o persoană în general liniștită să fie măcinată de insecurități și dubii.

 Foto: Shutterstock

4. Psihologia Narcisistului:  “Nu m-ai înțeles.”

Nu e rar ca într-un cuplu să existe neînțelegeri și probleme de comunicare. Dar cu narcisiștii, discursul este diferit: ei spun în mod intenționat lucruri care te provoacă. Atunci când reacționezi te acuză că nu ai înțeles adevărata semnificație a ceea ce au vrut să spună. Adesea neagă chiar că ar fi zis vreodată anumite lucruri.

Acesta este un mod prin care un Narcisist te face să îți pierzi mințile, făcând o afirmație, pentru ca în momentul următor să o nege și să pună toată vina asupra ta.

5. „Ești nebună/ biploară… Ai luat-o razna”

Când lucrurile încep să se precipite, folosește astfel de apelative. Dacă e să asculți un Narcisist, toate fostele sale iubite, amante, toți colegii și prietenii sunt bipolari, geloși, ranchiunoși sau îndrăgostiți de el.

Acest comportament dezorientează atunci când începe să folosească astfel de apelative la adresa ta și care sunt cuvinte pe care le folosea în legătură cu alți oameni pe care Îi disprețuiește și despre care îți povestea.

În acel moment te simți aruncată în aceeași categorie, continuându-și ciclul infinit prin care idealizează și apoi devalorizează pe cei care își intersectează drumul cu al lor.

În relație cu un Narcisist. Ce trebuie să faci?

Dacă recunoști acest comportament desprinde-te total de Narcisist. Caută un ajutor de specialitate dacă este nevoie.

Singurul mod prin care poți ieși din această situație este să nu îl mai contactezi. Acest lucru înseamnă să nu îi mai scrii mesaje, să nu îl mai suni, să nu îi dai e-mailuri sau să mai păstrezi chiar, prietenia pe Facebook.

Narcisistul încearcă să distrugă psihologic pe oricine îi amenință iluzia pe care o are cu privire la el însuși și la lume. De fapt, atunci când un Narcisist își începe jocurile mentale cu tine, nu face decât să încerce să îți distrugă abilitatea de a distinge ce este greșit la ei și în comportamentul lor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri