Agresivitatea orientata impotriva animalelor este un fenomen social din ce in ce mai raspandit in societatea actuala.

• persoane care se simt invalidate din punct de vedere social, relational, emotional, profesional, financiar s.a. si refuleaza aceste frustrari agresand persoane sau fiinte aflate in imposibilitatea de a se apara.
• forma de manifestare a tensiunilor emotionale acumulate in timp si neexprimate.
• agresivitatea in forma ei pura, manifestata prin vatamarea intentionata a animalelor este un semn al unor tulburari si dezechilibre de natura psihica, patologica.
• fobii fata de anumite animale domestice. Reactie de frica in fata unei presupuse primejdii, insa acestea se rezolva la psiholog si nu prin agresarea sau uciderea animalului.
• vanatoarea - avea ca scop primar asigurarea resursele de hrana necesare existentei omului. In cazul in care nu exista acest scop, poate fi considerata semnalul unei personalitati sadice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

“In lumea intreaga exista centre pentru terapie cu animale si s-a dovedit atat stiintific, cat si practic eficienta unui animal in cresterea, educarea si vindecarea oamenilor, in special a copiilor. In loc sa-i omoram si sa ne imbolnavim si mai mult sufletele si mintile, ar fi bine sa avem in vedere acest izvor nesecat de iubire si vindecare la indemana noastra. Animalele nu sunt vinovate de problemele sau frustrarile care apar in viata noastra, ele pot fi refulate cu ajutor specializat”, explica Laura Maria Cojocaru.

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri