Specialistii afirma ca, in prezent, diagnosticul pentru tulburari din spectrul autist (TSA) poate fi stabilit dupa 18 - 24 luni, insa semne pot fi observate inca de la 10 luni - 1 an.

In Romania nu exista un raport la nivel national privind numarul copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, dar estimarile avanseaza ca exista peste 30.000 de minori care intra in aceasta categorie. La nivel mondial, cel mai recent studiu privind aceasta tulburare arata ca unul din 68 de copii are autism. Tulburarea este mai des intalnita la baieti (1 din 46), doar una din 84 de fete suferind de autism.


Autismul
este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-psihica, tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari neuro-psihice si de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste (TSA). Termenul ”spectru” reflecta gama dificultatilor si particularitatilor tulburarilor de tip autist: dificultati de dezvoltare a abilitatilor sociale, a limbajului receptiv si expresiv, comportamente repetitive, stereotipii care se manifesta diferit de la un copil la altul. Autismul are mai multe forme de manifestare cauzate de combinatii diferite intre factorii genetici si cei externi, de mediu. insa cauzele specifice raman inca necunoscute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri