12:02, 5 Februarie 2018 publicat în Psihologie 5 share-uri

Specialistii afirma ca, in prezent, diagnosticul pentru tulburari din spectrul autist (TSA) poate fi stabilit dupa 18 - 24 luni, insa semne pot fi observate inca de la 10 luni - 1 an.

In Romania nu exista un raport la nivel national privind numarul copiilor diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, dar estimarile avanseaza ca exista peste 30.000 de minori care intra in aceasta categorie. La nivel mondial, cel mai recent studiu privind aceasta tulburare arata ca unul din 68 de copii are autism. Tulburarea este mai des intalnita la baieti (1 din 46), doar una din 84 de fete suferind de autism.


Autismul
este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neuro-psihica, tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari neuro-psihice si de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste (TSA). Termenul ”spectru” reflecta gama dificultatilor si particularitatilor tulburarilor de tip autist: dificultati de dezvoltare a abilitatilor sociale, a limbajului receptiv si expresiv, comportamente repetitive, stereotipii care se manifesta diferit de la un copil la altul. Autismul are mai multe forme de manifestare cauzate de combinatii diferite intre factorii genetici si cei externi, de mediu. insa cauzele specifice raman inca necunoscute.

Citeste si:
100 de kilometri în jurul casei
100 de kilometri în jurul casei

Foto homepage: Pexels

Citeste si:
Febra în timpul sarcinii: riscuri și recomandări
Febra în timpul sarcinii:...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri