Discursul interior este mai prezent decat ne imaginam si recomandarea este sa il uzitam mai mult in sens constructiv, prin transmiterea de mesaje pozitive subconstientului si mai putin prin raspandirea frustrarilor si maniei.

2. Instruieste-te mental!

“Ai o problema sau treci printr-o situatie dificila? Analizeaza problema incearca sa imparti sarcinile pe bucati pentru rezolvarea eficienta a problemei. Odata ce obiectivele si sarcinile sunt clare, actioneaza bazandu-te pe experienta si pe propriul potential. Aici e necesara cunoasterea de sine”, explica specialistul.

3. Actioneaza real!

“Limbajul intern afirmativ include cuvinte prin care ne mobilizam actiunile: Pot sa fac fata acestei probleme!, Tot ce am de facut este sa ma concentrez pe situatie! etc. Este recomandabil sa ne gandim la orice fel de experienta de succes care are ceva comun cu situatia prezenta. In cazul in care actiunea se finalizeaza cu succes, se poate concluziona intern folosind urmatoarea posibila formula: M-am folosit de ceea ce stiu, de ceea ce pot si chiar am reusit! Acesta afirmatie interna completeaza si imaginea de sine. Foloseste mai des factorii reali care sunt in favoarea ta, deoarece in cazul rezolvarii unor situatii problema, te ajuta sa recunosti punctele tari cu care deja te-ai obisnuit sau sa iti cunosti punctele tari noi. Acest tip de limbaj afirmativ compenseaza lipsa persoanelor de suport”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri