12:11, 20 Noiembrie 2017 publicat în Psihologie

Doare foarte tare atunci cand esti inselat. Chiar daca se intampla o singura data sau in mod repetat, sentimentul de tradare si pierderea increderii in celalalt te pot face sa suferi extraordinar de mult.

Confunzi sexualitatea cu intimitatea romantica?

In relatiile cele mai sanatoase si solide, factorul cel mai important este conexiunea si compania celui de langa tine mai mult decat experimentarea unui sex extraordinar. Cu toate acestea, multe persoane considera ca vor sau ca au nevoie de o atractie fizica intensa mai mult decat de o conectare emotionala. Din aceste motive, multi se pot trezi cu un partener foarte atragator din punct de vedere fizic, dar cu care au putine lucruri in comun.

“Poate ca ai un partener care iti face tot prietenii gelosi, dar trebuie sa te intrebi: „ii pasa cine sunt eu? impartasim aceleasi valori, convingeri si experiente amuzante? Sau ma simt cu adevarat atras/atrasa doar cand facem sex?” Daca ai ezitari sa-i vorbesti despre visurile tale sau momentele mai putin placute prin care treci, este clar ca lipseste acel liant din relatie si, eventual, lucrurile nu vor merge bine, fie prin infidelitate, fie prin distantarea si blocajul emotional care poate aparea”, declara sexologul.

Citeste si:
'Nu sunt suficient de bun': 4 modalități de a rupe ciclul gândirii...
\'Nu sunt suficient de bun\': 4...

Atractia sexuala este importanta – chiar necesara ca o relatie sa functioneze normal – dar ea se estompeaza cu timpul. Atractia sexuala este magnetul care ne aduce impreuna dar nu si lipiciul care ne mentine apropiati.

Este necesar sa lucrezi la stima de sine?

Persoanele nesigure de modul cum arata sau care cred despre ele ca nu sunt suficient de atragatoare, se vor multumi de obicei cu primul partener care pare interesat de ele, desi acesta poate sa nu fie disponibil emotional sau sa arate sau sa se comporte cu ele intr-un mod neplacut, care le poate pune la incercare stima de sine si asa scazuta.

Citeste si:
Oricât de clar am vorbi, uneori tot nu reușim să ne facem înțeleși....
Oricât de clar am vorbi,...

“Daca acest lucru iti pare cunoscut, este un moment bun pentru a lua o pauza in relatie si pentru a te concentra pe prietenii de calitate si experiente care te vor face mai puternic/puternica, poate chiar si prin inscrierea intr-un grup de suport sau prin participarea la cursuri de dezvoltare personala. Atunci cand vei intelege ca esti o persoana buna si meriti tot ce-i mai bun, vei intelege de asemenea si ca exista undeva un partener grozav care te poate iubi exact asa cum esti tu”, afirma psihologul Gabriela Marin.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri