Un elev care va fi tratat asa cum este el in realitate, o fiinta umana care este la scoala tocmai pentru ca nu stie si are de invatat, se va simti in largul lui, va avea curajul sa puna intrebari si sa raspunda fara frica de a fi certat sau pedepsit cu o nota pentru ca nu stie tot ce stie profesorul.

Profesorul nu este “seful” elevului, ci indrumatorul lui!

Este evident pentru toata lumea ca profesorul stie mai mult decat elevul, insa acesta nu este un motiv pentru a cauta de cate ori are ocazia momente in care sa-i arate elevului acest lucru, cel putin nu prin pedeapsa si prin vesnicul “ai gresit!”.

“Noi, ca adulti, cum ne-am simti daca seful nostru, prietenul nostru, parintii nostri, partenerul nostru, persoane importante din viata noastra, ne-ar sublinia de fiecare data “greselile”, iar lucrurile bune le-ar trece cu vederea? Este fara doar si poate un sentiment de frustrare. si cum ne putem astepta ca un copil care este in plina formare pentru viata sa reactioneze pozitiv la astfel de atitudini? Daca profesorii se vor astepta in continuare ca elevii sa invete de frica, este bine sa afle ca acesta este un concept invechit si dovedit ca nefunctional”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Elevii merg la meditatii de frica notelor mici de la clasa!

S-a construit un sistem pagubos pentru elev, iar acesta functioneaza si in zilele noastre. De frica notelor mici din clasa, elevii sunt sfatuiti, mai voalat sau mai direct, sa urmeze ore de meditatie.

“Daca profesorii se vor astepta ca elevii sa vina la ei la meditatii de frica notelor mici de la clasa, acestia se vor duce probabil la meditatii, dar la alt profesor. Deoarece, drag profesor care dai note mici, care incerci sa-i dovedesti copilului “puterea ta”, care ii spui repetat ca greseste, ca nu stie, ca nu e bun, probabil ca nu te-ai intrebat pana acum (dar parintii se intreaba!): “daca elevul X este atat de “prost” si are note atat de mici, oare nu cumva TU, drag profesor, nu ti-ai facut datoria de a-l face sa-i placa materia ta, s-o inteleaga si sa si-o insuseasca?”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri