1 Noiembrie 2017 publicat în Psihologie 297 share-uri

Oamenii cu inteligenta emotionala crescuta nu se ajuta doar pe ei insisi, ci si pe cei din jurul lor.

A fi inteligent emotional nu se refera la cat de agreabila este o persoana. Aceasta capacitate indica mai degraba nivelul pana la care cineva reuseste sa fie in contact cu emotiile sale, cu adevarul interior si realitatea fiintei sale.

Oamenii cu inteligenta emotionala crescuta sunt foarte intelepti, sunt capabili sa isi gestioneze starile si sa nu se lase controlati de acestea. Oamenii cu inteligenta emotionala crescuta nu se ajuta doar pe ei insisi, ci si pe cei din jurul lor. Conform ultimilor studii in psihologie, inteligenta emotionala este principalul ingredient al succesului in viata.

Oamenii cu inteligenta emotionala crescuta impartasesc in general aceste 5 trasaturi definitorii

1. Oamenii inteligenti emotional isi cer iertare

Oamenii cu o inteligenta emotionala crescuta stiu cand este cazul sa spuna „imi pare rau”. Ei sti ca a-si inghiti mandria nu face decat ca o situatie sa fie mai rea si nu sunt deranjati sa recunoasca ca au gresit, pentru ca isi doresc ca persoana din fata lor sa nu mai sufere si in acelasi timp isi doresc sa faca ca relatia sa fie mai puternica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

De asemenea, ei stiu ca esecul nu este nimic altceva decat un salt spre succes.

Foto luizclas/ Pexels

2. Oamenii inteligenti emotional chestioneaza ceea ce stiu

Acesti oameni au obiceiul de a chestiona lumea inconjuratoare si pe ei insisi. Oamenii inteligenti din punct de vedere emotional se angajeaza adesea intr-un proces de auto-reflectie si auto-cunoastere. Aceasta mentalitate ii ajuta sa traiasca mai mult in prezent, stiind ca in ei este puterea de a-si schimba emotiile, sentimentele, actiunile.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri