CALEA: 5 pasi pe care trebuie sa ii faci daca ai fost parasit emotional in copilarie!

20 Iunie 2017 publicat în Psihologie 16 share-uri

Jonice Webb, specialista in psihologie, a scris un eseu superb in care expune in maniera foarte clara care sunt efectele neglijarii emotionale in copilarie si ce cale sa urmam pentru a vindeca aceasta rana adanca cu repercursiuni serioase la varsta adulta.

Psihologie: Ce sa faci daca ai fost neglijat emotional in copilarie

3. Castiga ceea ce nu ai primit: Sa cresti printre oameni care nu erau acolo destul, ai invatat sa ii tii pe oameni la distanta. Acum trebuie insa sa iti schimbi perspectiva si nu doar sa ii indepartezi pe oameni ci in mod activ sa iti construiesti relatii cu ei. Cauta-i pe aceia care par sinceri si de incredere si porneste prin a te deschide in fata lor. Accepta ca ei pot sa aduca ajutor si profunzime si valoare vietii tale.

4. Afla cine esti tu cu adevarat: Meriti sa te cunosti pe tine insuti. Poate ca ai fost invatat ca nu meriti asta, fiindca oamenii care ar fi trebuit sa te cunoasca in cele mai profunde moduri, adica familia ta, abia daca te cunoaste. Dar adevarul este nu doar ca esti o persoana care merita a fi cunoscuta, ai si responsabilitatea de a afla chiar tu insuti cine esti cu adevarat. Trebuie sa inveti tot ceea ce poti despre tine insuti si apoi ai sa poti sa te sprijini pe o fundatie foarte solida.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Foto: Pexels

5. Deschide lacatul: Ai facut pana acum fata vietii tale creaindu-ti o senzatie de confort prin a te mentine intr-un cerc – Nu voi fi dezamagit daca nu ma astept la nimic. Nu voi fi dezamagit daca nu cer… Dar acum trebuie sa faci fix opusul. Deschide lacatul acestui cerc si aventureaza-te afara. Fa lucruri pe care in mod normal nu le-ai face inclusiv sa vorbesti mai mult despre tine, sa ceri, sa mergi mai mult catre oameni si conexiune. Accepta sansele ce iti apar si exploreaza posibilitatile fata de care te-ai inchis pana acum.

Imagineaza-ti o persoana care s-a simtit invizibila facand alegeri dificile – „Nu voi mai fi invizibil de aici incolo.” Imagineaza-ti acea persoana cum incepe sa inteleaga ca ea conteaza si se poarta in concordanta cu aceasta noua credinta.

Imagineaza-ti ca aceasta persoana isi exprima nevoile, se conecteaza cu oameni si invata sa se exprime pe sine insasi. „Sunt la fel de important ca toti ceilalti”, realizeaza in final. Imagineaza-ti cat de diferit se simte acest om din aceasta perspectiva.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Acestea sunt lucrurile pe care le poti face ca sa iti vindeci neglijarea pe care ai simtit-o in copilarie. Aceasta este calea bine stiuta de atatia si atatia oameni care au mai parcurs-o inaintea ta!....

SA ACCEPTI CA SI TU CONTEZI


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri