14 Iunie 2017 publicat în Psihologie 35 share-uri

Psihologul este de parere ca adultii pot invata mai repede si pot fi cu adevarat productivi si eficienti in orice vor de la viata lor, daca isi aduc aminte de mecanismele de invatare din copilarie.

Comunicat de presa

Atunci cand sunt mici, copiii primesc cu usurinta sfaturi, pentru ca nu au inca un sistem de crezuri si valori. Formandu-se acest sistem, pe masura ce cresc, acestia incep sa filtreze informatia dupa propriul plac, dupa colectiv si dupa necesitatea lor si a parintilor.

In opinia psihologului Alexandru Plesea (foto), cunoscut si ca Antrenorul Mintii, adultii nu pot primi asa usor sfaturile si invataturile altora, din cauza egoului si a formarii personalitatii lor. Acestia primesc invataturile prin multe filtre, iar prin acest mecanism, informatiile se strecoara greu spre interiorul lor.

De cealalta parte, psihologul este de parere ca procesul de invatare la copil se realizeaza prin 3 functii:

1. emotii – sentimente – trairi: copiii memoreaza mai usor aspectele emotionale;

2. minte – memorie – concentrare: cu toate ca este cel mai greu proces pentru ei, copiii sunt rugati si pusi sa faca asta pentru a dezvolta aceste necesare abilitati;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

3. miscari fizice – cele 5 simturi: in special vaz si atingeri, restul invatarii se face prin mecanicitate si imitare.

“Adultii invata mai greu pentru ca au asocieri mentale si emotionale involuntare. Prin comparatie, copiii invata mai usor pentru ca nu au asocieri mentale si emotionale ca ale adultilor, ei neavand experienta. Ei doar primesc si se bucura de ce au, traind in prezent. Din acest motiv, energia lor fizica depaseste cu mult energia fizica a oamenilor mari. Deviatiile comportamentale la adulti vin din continuitatea satisfacerii egoului, unde compasiunea, altruismul si munca in prezent, nu au continuitate sau sunt lasate pe ultimul loc”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Cum pot invata adultii mai repede?

Psihologul este de parere ca adultii pot invata mai repede si pot fi cu adevarat productivi si eficienti in orice vor de la viata lor, daca isi aduc aminte de mecanismele de invatare din copilarie, care presupuneau:

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

1. sa se bucure de ce au deja;

2. sa puna inima, emotie, traire in tot ceea ce fac, chiar daca trimit un email;

3. sa stea cat de mult in Prezent, in Aici si Acum, cu gandurile si cu inima;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri