7 Februarie 2017 publicat în Psihologie 728 share-uri

Iata cateva sfaturi si metode elaborate de psihologi renumiti, menite sa te ajute sa combati stresul cu brio si sa iti imbunatatesti starea de sanatate si mentala!

11. Dieta ajuta enorm in combaterea stresului pe termen lung. Evitati cafeina, bauturile acidulate, zaharul in exces, produsele fainoase rafinate sau alimentele alergene. Desi uneori apelam la ele ca la un remediu impotriva stresului, acestea de fapt nu fac decat sa il alimenteze, sa cauzeze inflamatie in organism si sa declanseze un cerc vicios. Daca vreti sa scapati de anxietate si de senzatia de stres, optati pentru alimente integrale, multe legume verzi, dar si cat mai colorate, proteine de buna calitate, nuci.

12. Freaca-ti palmele unele de celelalte pana cand vei simti ca s-au incalzit suficient. Dupa aceea, maseaza usor si marginile urechilor. Acesta este un mic truc care te va ajuta sa reduci efectele stresului asupra corpului si sa te concentrezi asupra a ceea ce ai de facut.

13. Faceti miscare pentru a scapa de anxietate, ne sfatuieste Mayo clinic. Miscarea ajuta la eliberarea endorfinelor si la imbunatatirea sistemului imunitar, scazand astfel riscul de depresie. De asemenea, miscarea creste temperatura corpului, ajutandu-te sa te calmezi.

14. Consuma ceva bun si de calitate. Mancarea buna si gustoasa poate fi un antidot temporar pentru stres. Consuma peste caci ajuta sistemul nervos. La fel, poti consuma ocazional banana si inghetata (atentie, inghetata autentica, din ingrediente naturale, si in cantitati mici) in conditii de stres. Cele 2 alimente cresc starea de bine.

15. Nu ezita sa iti pieptani parul. Se pare ca aceasta activitate efectuata seara, pret de 5-10 minute, relaxeaza muschii capului si ajuta inima sa isi normalizeze bataile intetite de stres.

16. Saruta pe cineva. Cercetarile recente arata ca sarutul ajuta la scaderea nivelului de cortizol, hormonul asociat stresului.

17. Fa un album. Chiar daca pare o activitate pentru copiii de gradinita, psihologii ne sfatuiesc sa ne angajam in aceasta activitate care nu doar ca ne sporeste creativitatea, dar are si beneficii asupra activitatii mentale. Percepe-o ca pe o “joaca de adult”.

“Nu doar ca te ajuta sa te concentrezi asupra a ceea ce faci, dar te si distrage de la emotiile stresante si dificile, ajutandu-te totodata sa te conectezi cu oamenii ale caror imagini urmeaza sa le amplasezi in album”, declara Nina Savelle-Rocklin, psihoterapeut, pentru Huffington Post. Albumele virtuale nu au acelasi rol, caci elementele tactile ale acestei proceduri – taiere, decupere, asezare in pagina – au adevarul efect de relaxare.

Foto homepage: whiteMocca / Shutterstock

Foto int: Viorel Sima / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri