Camelia Maianu, specialista in Teoria atasamentului, se va afla la Bucuresti in perioada 10- 13 octombrie pentru a sustine un nou curs de formare pentru profesionisti, in metoda Cercul Sigurantei.

Trainingul "Cercul Sigurantei" este un program de educatie pentru parinti, cu ajutorul unui DVD, care ofera componentele de baza ale protocolului Cercul Sigurantei®. Acest program de interventie este bazat pe dovezi stiintifice si este recunoscut la nivel international, ca fiind cel mai de succes program de educatie parentala din lume.

Circle of Security nu este un program de educatie pentru parinti, ci un program-suport care ii ajuta sa inteleaga care sunt nevoile de baza ale copiilor (demonstrate de zeci de ani de cercetari) cat si care ar fi metodele prin care ei isi pot accesa, prin auto-reflectie si dedicatie, capacitatile naturale de a fi alaturi de copii, spre binele acestora.

Seminarul de 4 zile ii invata pe profesionisti (psihologi, medici, asistenti sociali, consilieri) sa foloseasca cele opt capitole ale DVD'ului pentru a educa parintii (prin parinti ne putem referi si la asistenti maternali, ingrijitori, parinti adoptivi). Acest program prezinta exemple video ale tipului de interactiune securizanta sau problematica dintre parinte si copil, optiuni sanatoase in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copiilor precum si grafica animata care sa ajute la clarificarea principiilor centrale pentru Cercul Sigurantei.
Cercul Sigurantei implementeaza la nivel practic peste cincizeci de ani de cercetari asupra atasamentului in cadrul unui process accesibil, ghidat pas cu pas, care poate fi folosit in grupuri de parinti, in vizite acasa sau in consiliere individuala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Glen Cooper, Kent Hoffman si Bert Powell au creat programul Circle of Security avand la baza rezultatele cercetarilor efectuate in psihologia atasamentului in ultimii cinzeci de ani. Circle of Security este un protocol complex, testat si validat, de identificare a tipului de atasament si de interventie timpurie si eficace in tiparul relational dintre parinte si copil. Acest program bazat pe teoria atasamentului, si-a demonstrat eficacitatea in a-i ajuta pe parinti si alti adulti implicati in cresterea copiilor, sa creeze relatii securizante intre ei si copiii lor.

Sunt mai multe aspecte ce diferentiaza acest program de multe alte programe de parentare. In primul rand, Circle of Security este un program testat si validat clinic, adresandu-se specific interactiunii parinte-copil si relatiei pe care acestia o au.

Circle of Security nu urmareste in mod direct schimbarea comportamentelor copiilor ci are ca obiectiv sustinerea parintilor in constientizarea propriilor tipare de atasament, de comportament si de gandire care au impact asupra relatiei dintre parinte-copil. In acest fel, copiii vor primi de la parinti moduri mult mai eficiente de comunicare si relationare, efectul fiind unul stabil.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului: Training Circle of Security

Vezi cum a fost la cursul Circle of Security sustinut de fondatorul Ken Hoffman in luna mai ai alte informatii pe aceasta tema:

Circle of Security – Harta iubirii: Kent Hoffman a adus si in Romania cea mai de succes metoda de parenting din lume

Cercul Sigurantei e important: Teoria atasamentului

Foto homepage: By Flamingo Images/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri