12 Noiembrie 2015 publicat în Psihologie 2030 share-uri

Ceea ce nimeni nu ti-a spus pana acum despre Legea Atractiei.

Astfel, devine foarte clar ca iubirea incepe sa se transforme intr-un joc cu recompense. Iubirea va veni ca o recompensa pentru comportamentul nostru acceptabil si in schimb, pedeapsa va veni pentru ceea ce nu este acceptabil. In acest mod, incepem sa negam, sa suprimam ceea ce consideram ca este inacceptabil in legatura cu noi; ne separam constiinta, ne divizam. Si asa se naste mintea subconstienta. Putem sa o numim „umbra” pentru ca nu o putem vedea clar si pentru ca majoritatea dintre noi, nu suntem constienti de ea.

NU NE VEDEM UMBRA

Este adevarat ca atunci cand ne concentram asupra unui lucru acesta se manifesta in viata noastra, numai ca un rol foarte important il joaca si partile ascunse din noi insine. Si in noi ascundem traume emotionale, dureri si convingeri care s-au format acolo in subconstient de-a lungul anilor. Partea proasta este ca nu suntem constienti de aceste lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv A contat cine a zbierat mai tare

Cand avem o trauma emotionala pe care incercam sa o anulam prin gandire pozitiva, incercand sa punem in actiune Legea Atractiei, nu ne facem un serviciu prea mare. E ca atunci cand am suferit o trauma fizica – ne-am rupt piciorul, dar nu e ca si cand gandirea pozitiva ne va ajuta sa ni-l punem la loc. Daca gandim pozitiv reusim sa ajungem la medicul potrivit, reusim sa ne vindecam mai repede, dar nu este un proces usor, el implica faptul de a accepta ca avem piciorul rupt iar noi putem sa cream conditiile pentru ca vindecarea sa se desfasoare mai repede, aliniindu-ne cu un camp de vibratie care sa permita vindecarea noastra.

Acelasi lucru poate fi spus si in legatura cu traumele noastre ascunse in subconstient. Asa incat, atunci cand vine vorba de aspecte suprimate ale fiintei noastre, primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa devenim constiente si constienti in legatura cu aceste lucruri. Atunci cand devenim constienti de acele lucruri care se afla ascunse si practic impiedica Legea Atractiei sa se manifeste asa cum ne dorim noi la nivel constient, ne auto-imputernicim si este primul pas pe care trebuie sa il facem spre adevarata acceptare de sine si spre vindecare.

De exemplu, in cartea sa autobiografica Open, tenismenul Andre Agassi povestea cum, copil fiind (un copil mai degraba atras de literatura si poezie) a integrat aspiratiile tatalui sau care isi dorea ca el sa devina un mare jucator de tenis, ceea ce a si devenit. Mai mult decat atat, el a integrat toata critica pe care i-o aducea tatal sau pe teren, in timpul antrenamentelor. La un moment dat, vocea tatalui sau, devenise propria voce: „Trebuie sa fii cel mai bun!.” Faptul ca a castigat multe turnee de tenis, ca a devenit extraordinar pe terenul de tenis era un mod subconstient de a castiga iubirea si aprecierea tatalui - "Traiesc din tenis, desi urasc tenisul, il urasc cu o patima intunecata si secreta, si intotdeauna l-am urat." - Andre Agassi

Este un exemplu care arata cum integram anumite mesaje despre noi atunci cand suntem copii, formand acea Umbra pe care o ducem cu noi, uneori toata viata. De asemenea, ganditi-va ce mesaje integreaza un copil caruia i se spune mereu ca "e prost", "ca nu nu stie" sau "ca nu e suficient de capabil"… Oricat de mult ar dori acel copil ajuns adult sa isi schimbe viata, credintele pe care el le-a integrat despre el insusi se vor manifesta, daca el nu devine constient de ele.

La fel se intampla si in cazul persoanelor care nu reusesc sa isi creeze o relatie. Undeva in adancul lor, se ascunde probabil credinta ca nu sunt suficient de bune, meritoase pentru a fi iubite… De ce au fost create aceste credinte si mai apoi ascunse in subconstient? Doar aceste persoane pot sa afle si de cele mai multe ori, „munca” alaturi de un psiholog sau un indrumator spiritual este bine-venita (e bine sa va ascultati intuitia si va duceti catre oameni cu care simtiti ca rezonati si care simtiti ca v-ar putea ajuta; nu ni se potrivesc tuturor aceleasi metode).

Legea Atractiei este in mod esential, Legea Oglindirii. Orice vibratie care este in noi se alipeste exact acelor experiente din lumea noastra externa. Si fie ca ne place sau nu, aspectele UMBREI noastre, manifesta la randul lor… Aceste aspecte trebuie sa fie integrate si vindecate pentru ca in final sa devina puncte de atractie pozitiva, spune Teal Swan.

Pe acest drum al auto-realizarii si al alinierii intregii tale fiinte cu cele mai frumoase dorinte si aspiratii, este important sa aduci constientul la lumina. Este important sa ai grija de tine, sa fii compasiv/a si constient/a in legatura cu traumele tale emotionale; este posibil ca UMBRA sa te fi oprit din a manifesta pana acum ceea ce iti doresti… Viata este pana la urma, o calatorie catre noi insine, mai degraba decat un decor exterior al dorintelor implinite sau nu.

Nota: Sume foarte mari din castigurile sale provenite din tenis, Andre Agassi le-a investit intr-o scoala - Andre Agassi College Preparatory Academy. Probabil ce este cel mai autentic in noi si ceea ce suntem cu adevarat, nu inceteaza niciodata sa straluceasca si asteapta momentul de a se manifesta, in ciuda a orice ni s-ar spune in legatura cu ceea ce ar trebui sa fim, sau sa devenim si pe care, subconstientul nostru le inmagazineaza cu sete, uneori creand succes extraordinar, aletori esec....

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri