30 Octombrie 2015 publicat în Psihologie 35 share-uri

30 de ani este momentul cand iti iei cu adevarat viata in propriile maini si nu te mai simti doar un pion neinsemnat pe o tabla de sah invizibila. Pentru tine ce s-a schimbat in decursul anilor? Ce te face sa te simti mandra de anii pe care i-ai parcurs si multumita de varsta pe care o ai?

1. La 30 de ani ma simt mai frumoasa ca niciodata

Nu mai am 20 de ani, dar ma simt mai bine decat niciodata cu mine insami. Demult au fost uitate zilele cand ma simteam urata, imperfecta, cand corpul meu era un dusman si sursa unei nefericiri amare. Acum ma iubesc asa cum sunt. Acum imi ascult corpul, acum sunt atenta la nevoile sale si incerc sa fac tot ce pot ca sa il ingrijesc si sa fiu mandra cand o rochie imi vine bine.

Am avut pe la 28 de ani un moment de trezire in legatura cu corpul meu. A fost prima data cand m-am simtit frumoasa si radioasa iar de atunci, am invatat sa ma iubesc asa cum sunt. Brusc mi se revelase ca fiecare are un farmec personal ce este format dintr-un cumul de energie si personalitate, corpul fiind doar un medium pentru transmiterea si potentarea acestei expresivitati unice. Nu ma mai vad nici pe mine, nici pe cei din jurul meu urati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

De altfel, in mod straniu, am senzatia ciudata ca al meu corp a ramas undeva in timp pe la 25 de ani, in timp ce sufletul si mintea, slefuite de intamplari de viata, imi reprezinta varsta.

Foto: Shutterstock.com; Monkey Business Images

2. La 30 de ani dramele nu mai sunt drame

Imi amintesc si acum frica, anxietatea acuta pe care o simteam mai demult, in fata oricarei incercari, cat de mici ar fi fost. Imi amintesc nopti nedormite si lacrimi amare. Acum am invatat ca totul trece. Ca unele zile sunt mai bune si altele mai rele, ca uneori, pot sa schimb o drama doar cu puterea unui gand pozitiv asupra situatiei.

Acum stiu ca toul trece, ca uneori, chiar si tristetea are frumusetea ei si ca “esecurile” sunt de fapt lectii de viata. Dar mai ales, ca totul se aranjeaza cum e mai bine mereu - oricat de grele ar parea situatiile de moment, acestea au un rost.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

3. La 30 de ani am o alta perspectiva asupra relatiilor romantice

Am ajuns intr-un moment cand nu mai sunt dispusa sa ofer nemarginit, fara a primi inapoi, cand sacrificiul pentru ceea ce credeam a fi “iubire”, mi se pare o forma de auto-mutilare, pe care o vad cu desavarsire gresita.

Am ajuns intr-un moment cand iubirea o vad ca pe o oglindire a unui sine sanatos, autonom si ca pe o traire care imbogateste, nu sfarama sufletul in bucatele si il taraste in jocuri inutile ale egoismului. Acum stiu ca iubirea poate sa fie cu desavarsire o forma de frumusete si respect pentru Divinitate, si de aceea sunt recunoscatoare varstei mele.

4. La 30 de ani ma inconjor de oameni valorosi cu multa constiinta

Cand ma gandesc la acest aspect, imi vin automat in minte celebrele cuvinte ale actritei americane Meryl Streep care spune: “Nu mai am rabdare pentru anumite lucruri, nu pentru ca am devenit arogant, ci pur si simplu pentru ca am atins acel punct in viata mea in care nu vreau sa mai imi pierd timpul cu ceea ce nu imi place sau ma raneste. Nu mai am niciun fel de rabdare pentru cinism, pentru criticile excesive sau pentru pretentiile de orice natura.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Am pierdut dorinta de a-i multumi pe cei care nu ma plac, de a-i iubi pe cei care nu ma iubesc si de a zambi la cei care nu vor sa-mi zambeasca". (Citatul e foarte frumos - citeste-l pe tot aici: www.garbo.ro)

In mod constient ma inconjor de oameni care impartasesc acelasi sistem de valori, care ma imbogatesc si a caror prezenta ma bucura enorm. Caut acum oameni care vibreaza pe aceeasi lungime de unde cu a mea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri