Depresia postpartum nu trebuie confundata cu baby blues-ul care apare la 2, 3 zile de la nastere si care este o depresie tranzitorie postnatala.

- incapacitatea de a se bucura de viata.

- frica de a nu face rau copilului.

- posibila lipsa de interes fata de copil.

- insomnie.

- modificari de apetit sau greutate (de obicei scazute).

- lipsa sau diminuarea dorintei sexuale.

- tot felul de dureri difuze.

- uneori pot aparea si ganduri suicidare.

Tratamentul depresiei postpartum

Tratamentul consta in psihoterapie si medicatie iar in unele situatii mai grave se recomanda spitalizarea. Este important ca tramentul sa inceapa cat mai repede dupa diagnosticare pentru a asigura o dezvoltare normala a copilului, pentru ca mama sa isi gaseasca cat mai repede echilibrul interior astfel incat implicatiile depresiei sa fie cat mai mici pentru intreaga familie. Deasemenea se poate recomanda consiliere psihologica pentru tata, astfel incat acestuia sa ii fie mai usor sa inteleaga starile prin care trece sotia lui si pentru a gasi formulele cele mai potrivite de comunicare si sprijin pentru pentru aceasta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl


Foto homepage: Monkey Business Images /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri