Nevoile relationale sunt de fapt nevoi emotionale care pot fi indeplinite prin interactiune si conectare sociala autentica. In momentul in care aceste nevoi nu sunt indeplinite, apar trairi intense si tensionate care sunt experimentate ca fiind singuratate, gol interior.

Exista 6 Directii legate de Sinele in relatii:

1. Biologic: relatia sinelui cu corpul. Ne adresam la relatia pe care o avem cu propiul corp si se exploreaza experienta, modul in care ne locuim corpul si relatia pe care o avem cu el.

2. Intrapsihic: relatia sinelui cu sinele. Ne referim la lumea interioara a experientelor unei persoane, dialogurile dintre parti ale sinelui si cum se dezvolta in timp. Ceea ce urmarim este intelegerea nturii si functionarii cadrului de referinta al unui om, care formeaza baza experientei sinelui in lume.

3. Interpersonal: relatia sinelui cu ceilalti. Urmarim aici domeniul relatiilor interpersonale si cum negociem legatura cu cei din jur. Se urmareste procesul de atasare si relatiile subiective care creeaza modelul relationarii si al nevoilor personale pe parcursul vietii.

4. Intercultural si contextual: relatia intre sine si context: ne referim la influente sociale, politice, istorice, economice, culturale si organizational asupra dezvoltarii sinelui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

5. Ecologic: relatia sinelui cu mediul inconjurator. Se urmareste aici relatia persoanei cu mediul natural si modul in care acesta influenteaza existenta ei in lume.

6. Transcedental: relatia sinelui cu lumea spiritual. Urmarim modul in care cautam sa dam sens mai larg existentei si cum poate fi dobandit prin dezvoltarea sinelui spiritual.

Ceea ce sta in centru Psihoterapiei Integrative este relatia terapeutica. Interventiile sunt ghidate in functie de necesitatile relationale si dezvoltare cat si de o cunoastere avansata despre sistemele de aparare si modul in care s-au invatat si dezvoltat mecanisme de aparare specifice pentru a gestiona anumite situatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri