12:05, 11 Mai 2015 publicat în Psihologie 9 share-uri

Mamicile se impart in doua categorii: cele care respecta intru totul programul de vaccinare mizand pe ceea ce spune medicul de familie si cele care se feresc de anumite vaccinuri sau chiar de toate. Sa incercam sa vedem care pot fi motivele, constiente sau nu, care stau la baza luarii deciziei de a nu-si vaccina copilul:

Mai departe sa incercam sa vedem care pot fi motivele, constiente sau nu, care stau la baza luarii deciziei de a nu-si vaccina copilul:

• Traume ale propriei copilarii: decesul unei persoane apropiate, un accident sau o suferinta medicala proprie sau a cuiva cuiva drag. O familie de provenienta cu probleme: scandaluri, batai, probleme de comunicare, adictii de medicamente, droguri sau alcool. Aceste traume pot crea o personalitate dependenta, sau ipohondra ce va lua decizii legate de propriul copil, influentata de propriile traume sau temeri.

• Alte posibile traume: fizice-boli existente sau nu. Despartirea sau divortul. Somajul sau saracia. Lipsa prietenilor sau prieteni cu mari probleme: de sanatate, adictii, cu probleme in a vedea partea buna a lucrurilor.

Citeste si:
Vaccinarea pe tot parcursul vieții salvează până la 3 milioane de...
Vaccinarea pe tot parcursul...

• Decizia de a trai viata intr-un mod “natural” devenind: naturisti, vegani, adepti ai teoriei new age.

Putem spune ca motivele din punct de vedere psihologic sunt mai de graba inconstiente, decat constiente. Iar o decizie luata afectiv poate influenta intreaga viata a propriului copil. Opinia psihologului consta in a cauta si discuta informatiile legate de vaccinare cu un medic, inainte de a lua o posibila decizie gresita.

Citeste si:
Ce trebuie sa stie orice parinte despre proiectul Legea vaccinarii
Ce trebuie sa stie orice...

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl


Foto homepage: Vaccinare copii, Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri