30 Aprilie 2015 publicat în Psihologie 64 share-uri

Daca te-ai confruntat vreodata cu ea, tu cum ai descrie depresia? Cum te simti si cum "se simte" de fapt atunci cand traversezi un astfel de episod?

In continuare, am redat mai jos si cateva scurte testimoniale de pe internet ale celor care s-au luptat cu depresia. Poate ca felul in care au experimentat-o acestia si modul in care o descriu va pot fi de ajutor in a o identifica mai usor:

“Depresia pentru mine este ca o gaura intunecata, un loc solitar al lipsei de speranta, al unei tristeti si pierderi profunde. Si pierzi totul, totul pare inaccesibil si tu doar esti: doar existi. Este un loc in care pur si simplu simti aceasta durere adanca, aceasta nevoie… de ceva… orice ca sa te faca sa te simti mai bine." (Jaelin)

“Este ca un nor negru intotdeauna planand deasupra ta sau ca o gaura din care nu poti sa iesi. Te simti ca intr-o capcana in ambele cazuri :(”. (JJill2)

Foto: Concept depresie, Shutterstock

“Este ca si cum ai fi sub apa. Este ceva greu si sufocant si incerci si incerci si incerci sa-ti faci drum catre suprafata caci licarirea luminii este chiar acolo.” (ClaudiaSpinach)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

“Pentru mine… a fost iadul. Exista o gaura in care te gasesti si care pare a creste in jurul tau si peste tine. Nu am fost imbufnata si nici nu simteam nevoia sa dorm in exces. Mi-a afectat de fapt viata de zi cu zi. Eram dura si rece cu cei pe care ii iubeam. Ii respingeam pe cei care tineau la mine si ma agatam de cei a caror prezenta nu era necesara langa mine.” (Kathlyng90)

“Diminetile erau iadul. Obisnuiam sa ma trezesc cu un sentiment de anxietate si de teama. Obisnuiam sa stau intinsa timp de cateva ore, cateodata in pozitie fetala, plangand. Imi trageam un cearsaf peste mine. Cand aveam o izbucnire de energie, imi verificam casuta de email si raspundeam. Apoi ma intorceam inapoi in pat." (Terrie Williams, 53 de ani)

“As descrie depresia ca o stare de amorteala, cu episoade de agonie intensa. In principiu, nimic nu pare bun sau corect. Nu mai esti entuziasmat si fericit de nimic. Mancarurile tale preferate nu mai sunt la fel de gustoase. Cantecele tale preferate nu mai suna la fel. A face lucruri care in mod normal iti produceau bucurie nu mai face nimic.” (Guinastasia)

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

“Asa am simtit eu depresia:

Este ca si cum ai fi singur, in mijlocul lacului. Peste tot in jurul tau este ceata si nu vezi malul. Aud soaptele slabe ale lumii din jurul meu, insa nu pot urma sunetul, nici nu pot identifica ce se spune. Stau nemiscat si inspaimantat, insa nu am niciun pic de energie sa pun vasla in apa ca sa scap din aceasta situatie. Stau pur si simplu acolo sperand ca ceata se va ridica. Vreau ca cineva sa ma gaseasca, sa ma apuce si sa ma ridice de acolo, insa sunt lipsit de putere ca sa strig dupa ajutor. Nu imi pot ridica bratul nici daca o alta mana ar iesi din el. Lacrimile imi curg pe fata, insa nu pot sa plang cu hohote. Plansul in hohote e prea extenuant.

Cand ceata se ridica totusi, vaslesc pana la mal, extenuat si jupuit. Este o alta zi inainte sa pot ajunge cu adevarat la civilizatie si sa traiesc din nou.

Clateste, repeta”. (The Chao Goes Mu)

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

“Este ca si cum te-ai ineca… doar ca vezi pe toata lumea in jurul tau respirand.”

“Este ceva care te face sa te simti ingrozitor inauntru. Un sentiment ca nu vei mai fi fericita niciodata.” (Bubbyduckie)

Foto homepage: Emotii umane, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri