21 Aprilie 2014 publicat în Psihologie 77 share-uri

Cand am spus dilema femeii moderne nu m-am referit la cum este imbracata, ci la dilema femeii contemporane cu mine. Adica la tine. Mai mult sau mai putin, toate suntem in aceeasi oala sociala contemporana, care contine ingredientele ei specifice, unele chiar unice.

Insa ca sa poti avea incredere deplina in ceea ce simti si motivul pentru care simti ceea ce simti, trebuie mai intai sa devii constienta de straturile cognitive ce iti acopera comuniunea cu simtirea, de influentele educatiei timpurii si de cele socio – culturale.

Ca sa facem acest lucru ne putem folosi tot de capacitatea noastra feminina de a prelucra lucrurile:

- Imagineaza-ti ca te intorci in timp cu varsta pe care o ai acum. Ca te duci in trecut inainte de a vedea, a auzi si a simti ce faceau femeile din copilaria ta; inainte de a putea citi o carte, inainte de a putea vedea un film. Imagineaza-ti ca te intorci in timp, ca ai varsta pe care o ai acum si ca nu stii inca de la ceilalti cum este o femeie. Nimic din ceea ce exista acum, acolo in trecut nu este prezent. Concentreaza-te pe ceea ce simti.

Cine esti tu?

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri