21 Aprilie 2014 publicat în Psihologie 77 share-uri

Cand am spus dilema femeii moderne nu m-am referit la cum este imbracata, ci la dilema femeii contemporane cu mine. Adica la tine. Mai mult sau mai putin, toate suntem in aceeasi oala sociala contemporana, care contine ingredientele ei specifice, unele chiar unice.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

___________

Cand am spus dilema femeii moderne nu m-am referit la cum este imbracata, ci la dilema femeii contemporane cu mine. Adica la tine. Mai mult sau mai putin, toate suntem in aceeasi oala sociala contemporana, care contine ingredientele ei specifice, unele chiar unice.

Structural, toate suntem la fel. Toate suntem femei, dar nu toate mai stim ce vrea societatea de la noi. Sa ne conformam, sa ne razvratim, sa fim frumoase, sa fim inventive si indraznete, sa fim harnice si cuminti, sa fim bune si tandre, sa fim iertatoare, sa fim cuceritoare, sa fim luptatoare, sa fim puternice…Sunt atat de multe pe care socialul le cere de la o femeie, incat de prea multe ori ea nu mai stie cine sau ce este. Adica femeie.

A fi femeie azi inseamna de multe ori a fi confuza sau a fi prinsa intr-o lupta pe care, dupa ani de straduinta, sa recunosti ca nu era a ta. A fi femeie azi inseamna sa nu mai stii sigur daca tu esti cea care trebuie sa ai aceleasi abilitati cu barbatul de a vana mamutul in salbaticie sau cea care doar il gateste. Pentru ca nu-i asa, majoritatea o facem pe amandoua.

Daca ai deja 35 de ani, atunci este clar ca buna ziua ca trebuie sa iei in serios problema ridurilor si a kilogramelor in plus si nu pentru ca ti-e frica ca barbatul tau nu te va mai placea, ci pentru ca ti-e frica de mai tinerele tale surori: femeile de pana la 30 de ani.

Esti obosita si te simti coplesita, dar te lupti cu tine in forul tau interior si esti nemiloasa, pentru ca ti se cere sa fii puternica. Unele dintre noi se simt chiar mandre de cat de puternice sunt ele si de cat de multe lucruri pot face intr-o zi, chiar daca inca purtam eticheta „sexului slab”.

Sa-ti platesti facturile, sa conduci o masina, sa porti haine office, sa iei masa de pranz singura la un restaurant, sa porti un ceas mare metalic pe mana dreapta, sa platesti cu cardul si…sa imiti cat de bine poti tu ce inseamna succesul pentru un barbat. Seara insa, te intrebi de ce nu e nimeni care sa-ti ofere afectiunea de care ai nevoie – pentru ca tu esti femeie – chiar daca nu esti singura in casa.

Foto homepage: femeie frumoasa, Shutterstock

Foto int: femeie business, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri