13 Martie 2014 publicat în Psihologie 39 share-uri

De cate ori v-ati gandit ca nu intelegeti barbatul langa care va aflati? Pare ca uneori vorbiti limbi diferite? Ei bine, da, aveti dreptate! De fapt, suntem diferiti in modalitatea in care procesam informatia si, automat, aceasta inseamna ca si reactiile noastre sunt diferite.

5. Nu te astepta ca un barbat sa-ti citeasca gandurile

Aceasta este foarte important! (si sunt sigura ca domnii dau acum din cap aprobator). Sa ai o astfel de asteptare este ca si cum ai planifica o doza de frustrare comuna. Multe femei se asteapta ca barbatul din fata lor sa empatizeze in acelasi mod cu ele vis-à-vis de nevoile lor. Ba, mai mult, nici nu spun care le sunt nevoile. Tineti minte doamnelor, un barbat s-ar putea sa fie mai mult decat dornic sa indeplineasca o nevoie sau o dorinta de-a voastra, cu conditia sa i-o spuneti si sa nu-l puneti in situatia de a ghici cum sa procedeze pentru a va satisface. Barbatilor le place sa castige si situatia de incertitudine in care femeile ii plaseaza de multe ori, nu este una pe placul lor. Asa ca o vor evita!

Solutia: Mai intai asigurati-va ca va cunoasteti nevoile si ceea ce vreti! Cu cat reusiti sa fiti mai specifice, cu atat va respira un barbat mai usurat. Barbatii sunt prin natura lor, fiinte logice si raspund cel mai bine la informatii clare, specifice. Spre exemplu, daca ai nevoie de mai multa afectiune, in loc sa stai bosumflata intr-un colt si sa-i “dai de inteles” ce esti suparata (ceea ce pe el il trimite in Matrix), nu-i mai simplu sa-i spui: “Ma simt ... si mi-ar placea sa ma tii putin in brate”?

6. Barbatii au nevoie de apreciere

Un barbat este intr-o batalie continua de a rezolva probleme. Este motorul lor principal. Cum sa devina mai bun, mai cunoscut, mai puternic, mai bogat, mai destept etc. toate acestea sunt probleme care pentru el necesita rezolvare, ca sa se poata simti implinit. Atunci cand reuseste sa rezolve ceva are nevoie de apreciere: de la lucrurile mici, pana la lucrurile mari. Asa se valideaza el si astfel, devine pregatit pentru urmatoarea batalie. Deci, cand un barbat face ceva pentru tine si tu nu-l apreciezi, ba il si critici ca nu a facut bine, atunci mergi impotriva curentului. Il demotivezi si daca continui asa, isi va dori sa dezerteze, pentru ca simte ca nu poate castiga orice ar face. Nu se mai poate valida. Desigur, nu inseamna sa te transformi intr-un suporter fals, pentru ca un barbat are nevoie de validare sincera din partea ta.

Solutia: Apreciaza ce face pentru tine, chiar daca i-au scapat detaliile. Daca ai nevoie de altceva, atunci...fii clara si specifica. Completeaza la ce a facut deja, in loc de repros. Cand un barbat se vede acceptat pentru ceea ce este el, moment de moment, atunci devine incezator si te va aprecia el pentru aceasta.

7. Barbatii sunt furnizori

Nu, nu ma refer doar la partea materiala, daca te-a dus cumva, imediat, gandul la aceasta. Sunt furnizori de: placere, siguranta, iubire, putere, curaj, hotarare etc. Dar, pentru a putea oferi toate acestea are nevoie de 3 motive: 1. Sa aiba o problema de rezolvat, 2. Sa aiba sens si 3. Sa stie ca se valideaza rezolvand problema. Cum se transpune aceasta in viata de zi cu zi? Sa spunem ca un barbat iti ofera ceva si tu ii lasi impresia ca iti place, dar daca nu-i mai spui si de ce iti place, atunci el s-ar putea sa considere ca problema este incheiata si nu-l v-a mai preocupa, in mod special, sa-ti mai ofere acel lucru. Un barbat ca sa poata continua sa furnizeze are nevoie de motivatie.

Solutia: Asa cum sper ca ai inteles deja, spune-i clar si specific ce reprezinta ceea ce ti-a oferit sau iti va oferi: “Cand ma tii in brate, ma simt protejata si iubita. Imi place aceasta!”; “Cand speli vasele seara, ma simt rasfatata si apreciata.”; “Cand ma suni ca vei intarzia, ma simt respectata si linistita.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri