13 Martie 2014 publicat în Psihologie 39 share-uri

De cate ori v-ati gandit ca nu intelegeti barbatul langa care va aflati? Pare ca uneori vorbiti limbi diferite? Ei bine, da, aveti dreptate! De fapt, suntem diferiti in modalitatea in care procesam informatia si, automat, aceasta inseamna ca si reactiile noastre sunt diferite.

3. Barbatii sunt cautatori de solutii

Eu stiu ca tu te astepti atunci cand ii povestesti partenerului tau despre o zi proasta la serviciu, ca el sa stea si sa te asculte si eventual sa-ti inteleaga emotiile. Ceea ce iti scapa este ca povestindu-i niste intamplari (si nu emotii), tocmai i-ai dat o problema de rezolvat, iar el este prin natura lui structurat sa caute solutii.

Prin urmare, in loc sa te asculte pana la capat si sa te compatimeasca (ceea ce ar face o femeie), el iti va spune ce sa faci, sau ce ai fi putut face. Dupa el, asa te salveaza. El asa ar proceda pentru el. El nu vede nimic practic in a asculta si compatimi, pentru ca acestea nu rezolva problema (supararii). El se considera util daca iti da o solutie, iar daca tu o si accepti, atunci se considera si mandru de el (validat)- cand spun ca-i accepti solutia ma refer la faptul ca ti-o ofera, nu neaparat la solutie in sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Solutia: Nu e mai simplu atunci, sa-i spui de la inceput ca nu vrei solutii, ci doar sa stea si sa te asculte? Daca vrei si solutii, atunci cere-i-o. Ce mult ar simplifica lucrurile aceasta schimbare. Nu-i asa domnilor (daca sunteti pe aici)?

4. Barbatii au o capacitate redusa pentru detalii

Femeile vad detaliile! Noi vedem culorile si ne preocupa ce reprezinta “fuchsia” si cu ce se asorteaza; pe noi ne implica decorarea unui platou cu mancare; noi reactionam imediat la diferenta intre un material catifelat si unul mai aspru...cu alte cuvinte, femeile isi implica simturile cu capacitatea lor maxima in fiecare decizie. Aceasta ne determina sa fim receptive si aplecate spre detaliu. Ce are aceasta de a face cu barbatii?

Cand incepi sa-i explici in detaliu discutiile cu o prietena, sau cand ii descrii cu lux de amanunte ce vrei sa-ti cumperi etc. dupa aproximativ 2-3 minute, mintea lui incepe sa-i transmita semnale: “Unde vrea sa ajunga?”, “Despre ce vorbeste, de fapt?”, “Ce inseamna toate acestea si ce ar trebui sa spun?”, “Nu vad rostul tuturor acestor lucruri”. Daca tu continui si relatarea se prelungeste, atunci acela este momentul in care probabil incepi sa observi ca barbatul din fata ta devine absent, sau chiar se retrage din discutie.

Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Solutia: Treci la subiect! Fii specifica! Salveaza detaliile pentru discutiile cu alte femei. Realizeaza ca barbatul din fata ta nu este indiferent, sau nepoliticos, ci este barbat! Pur si simplu, el nu functioneaza asa. Probabil ca este interesat in ceea ce ai de spus, dar nu simte nevoia de atat de multe detalii ca sa-si formeze o parere. El are nevoie sa ajunga la un rezultat, ca sa stie ce are de facut, de spus, de gandit...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri