13 Martie 2014 publicat în Psihologie 39 share-uri

De cate ori v-ati gandit ca nu intelegeti barbatul langa care va aflati? Pare ca uneori vorbiti limbi diferite? Ei bine, da, aveti dreptate! De fapt, suntem diferiti in modalitatea in care procesam informatia si, automat, aceasta inseamna ca si reactiile noastre sunt diferite.

8. Barbatii au nevoie ca femeile sa fie receptive

E logic, nu? Daca el se straduieste sa-ti dea ceva sau sa faca ceva pentru tine, dar tu nu il lasi (pentru ca stii tu mai bine!, faci mai repede! etc.), atunci el de ce ar mai fi motivat sa incerce?
Daca ai citit mai sus, atunci deja iti vei da seama ca il respingi si nu-i dai ocazia de a ...rezolva o problema si a se valida!

Solutia: Asa ca da-i voie macar o data sa strice rufele cand le pune anapoda in masina de spalat, pentru ca nu aceasta este ideea. Nu mai sterge praful in urma lui, atunci cand el iti spune ca tocmai a facut ordine. Nu-i mai spune cand se ofera sa te duca undeva, ca nu-i nevoie ca te descurci si singura, pentru ca nu aceasta este ideea. Tu ai prins ideea?

9. Barbatii nu stiu cum sa rezolve problemele specifice femeilor

Cred ca titlul spune cam tot, asa-i? Cum sa-ti rezolve tie problemele tale specifice, cand el este barbat si nu le-a experimentat si nu le va experimenta niciodata? El va vedea ca suferi in vreun fel, dar daca nu-i spui ca iti poti purta de grija, atunci il vei frustra, pentru ca el nu stie cum sa rezolve o astfel de problema.

Solutia: Daca esti indispusa sau treci prin perioade de modificari hormonale (menstruatie, sarcina, menopauza), ai dureri sau pur si simplu emotii puternice, atunci explica-i despre ce este vorba si asigura-l ca nu are de a face cu el. Spune-i: “ Sunt cam nervoasa si irascibila in perioada menstruatiei si nici eu nu pot controla prea bine acest lucru, asa ca te rog sa fii rabdator cu mine”; “ Plang ca sa ma descarc, lasa-ma pana termin ca o sa fiu bine dupa aceea”.

Nu toti barbatii sunt la fel, cum nici toate femeile nu sunt la fel. Insa marea majoritate se incadreaza in acest tipar. Fiecare barbat si fiecare femeie isi va exprima tiparul in felul sau specific si unele lucruri vor fi mai evidente, altele nu. Important este sa ne intelegem mai bine sexul opus cu specificul sau si sa fructificam diferentele, pentru ca se completeaza.

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri