29 Martie 2013 publicat în Psihologie 71 share-uri

Nu de multe ori auzim in mass-media cuvantul de relatii abuzive. Marea majoritate a oamenilor ofera cuvantului “abuziv” ca sinonim violenta fizica, insa este bine de stiut ca abuzul imbraca mai multe forme: financiar, psihologic, emotional si social.

6. Partenerul isi manifesta furia pe animalul de companie, loveste cu pumnul in masa, arunca diverse obiecte prin casa? Afla ca este inceputul unui abuz fizic care se va indrepta catre tine.

De cele mai multe ori, abuzatorul se va folosi de santajul emotional si va spune ca ii pare rau, ca a facut totul din dragoste pentru tine, ca se va schimba si ca nu se va mai repeta etc.

Nu lasa toate aceste manifestari sa-ti controleze personalitatea si ia masuri pentru protectia ta. Cere ajutorul, fii puternica si valorizeaza-te pentru ca : “Nimeni, sub nicio circumstanta, nu merita sa se simta neglijat, insultat, umilit, batjocorit, ironizat, controlat, fortat, intimidat, ranit, lovit, impins, apucat, sau atins intr-un mod nedorit.” (Dr Steven Stosny)

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri