30 Octombrie 2012 publicat în Psihologie 106 share-uri

Iata cateva mituri legate de casatorie din perspectiva barbatilor cu fobie de angajament.

Fobie de angajament: Daca ma casatoresc, eu sunt singurul care va trebui sa intretina familia.

Unii barbati speriati de angajament presupun ca atunci cand vine vorba de capitolul financiar intr-o casatorie, ‘capul familiei’ este cel care trebuie sa intretina familia. Au impresia ca atunci cand ei sunt la munca, persoana iubita se bucura de timp liber acasa. Realitatea este, si de aceasta data, complet diferita. Exista doua cazuri: femeia poate munci si ea (suntem doar in secolul XXI), uneori chiar mai mult decat barbatul, iar veniturile sunt aduse in casa de ambii parteneri; in cazul in care femeia este casnica, munca pe care o depune pentru a tine casa curata, pentru a gati sau pentru a ingriji copiii presupune uneori mai mult efort decat o slujba reala.

Image © Sxc.hu

Fobie de angajament: Daca ma casatoresc, este pe vecie, indiferent de circumstante.

Odata casatoriti, unii barbati sunt de parere ca trebuie sa stea asa pentru totdeauna, indiferent de ceea ce se intampla intre ei si partenera de viata. Cumva neglijeaza faptul ca in jurul lor sunt numerosi oameni care divorteaza. Daca dragostea de la inceput s-a stins, daca respectul a disparut, daca relatia nu merge deloc asa cum trebuie si sunt (in unele cazuri) afectati si copiii, o separare este chiar benefica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Cu siguranta ca toate aceste mituri legate de casatorie pot fi distruse daca iti ajuti partenerul sa inteleaga ca rabdarea, eforturile minime si dragostea adevarata vor transforma mariajul intr-o calatorie ce ofera numeroase bucurii, impliniri si lectii de viata.

Foto front si main: Sxc.hu

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri