Chiar si cea mai usoara atingere pe partea superioara a bratelor poate influenta modul in care gandim. Pentru a o demonstra, iata 10 efecte psihologice care arata cat de puternice pot fi atingerile nonsexuale;

7. Atingerea pentru o intalnire

Nu vei fi surprins sa auzi ca barbatii sunt mai interesati de o femeie care i-a atins usor. Dar iata si cercetarea: Gueguen (2010) a descoperit ca barbatii interpreteaza gresit o atingere usoara, nonsexuala pe brat ca fiind un semn de interes de natura sexuala.

Poate mai surprinzator este faptul ca si femeile au raspuns bine unei atingeri usoare pe brat atunci cand un barbat de pe strada le-a cerut numarul de telefon. Aceasta ar putea fi din cauza ca femeile au asociat atingerea usoara de 1 sau 2 secunde cu un grad mai mare de dominare din partea barbatuli. (Insa, si acest studiu s-a desfasurat in Franta!)

8. Atingerea pentru putere

Atingerea transmite ceva vital despre relatiile de putere. Henley (1973) a observat comportamentul oamenilor dintr-un oras mare intr-o zi obisnuita. Persoanele care aveau tendinta sa-i atinga pe ceilalti mai des (versus cei care erau atinsi) aveau de obicei un statut mai important. In general, ii privim pe cei care ii ating pe altii ca avand mai multa putere in societate (Summerhayes & Suchner, 1978).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

9. Atingerea pentru comunicare

Atingerea are multe forme diferite si poate transmite o mare varietate de emotii. Un studiu remarcabil condus de Hertenstein et al. (2006) arata cat de multe poate transmite o singura atingere.

Folosind doar o atingere pe antebrat, participantii la studiu au incercat sa comunice 12 emotii diferite unei alte persoane. Receptorii, desi nu ii puteau vedea pe cel care ii atingeau, sau atingerea in sine, au reusit sa ghiceasca furia, frica, dezgustul, iubirea, recunostinta si simpatia. Gradul de exactitate varia intre 48% si 83%. Cam la fel de bine ne descurcam si atunci cand putem vedea fata celeilalte persoane.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri