16 Iulie 2012 publicat în Psihologie 103 share-uri

Multe studii despre vise au scos la iveala date interesante... De exemplu...

5. Copiii au mai multe cosmaruri decat adultii.

Dupa cum au demonstrat studiile recente, se pare ca cei mici viseaza mai mult cosmaruri, in timp ce adultii au mult mai multe vise “pozitive”.

6. Avem tendinta sa uitam 99% din vise.

La 5 minute din momentul trezirii, deja am uitat jumatate din vise. In 10 minute, 90% din ceea ce am visat toata noaptea deja a disparut din memoria noastra. Acesta este si cazul faimosului poet Samuel Taylor Coleridge care intr-o buna dimineata s-a trezit dupa un vis fantastic si a inceput sa scrie unul dintre cele mai faimoase poeme englezesti, niciodata terminat deoarece, fiind interrupt din notat, poetul a uitat ceea ce visase...

7. Unele dintre cele mai mari inventii au fost “concepute” in somn.

Desi avem tendinta sa uitam aproximativ 99% din vise, multi oameni de stiinta au facut descoperiri in somn, pe care le-au notat imediat ce s-au trezit. Oameni precum Graham Bell, Newton sau unii poeti celebri si-au gasit inspiratia visand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

8. In vise ne apar lucrurile interzise in realitate.

Se pare ca visam frecvent lucrurile pe care ne este interzis sa le facem. De exemplu, daca nu avem voie sa mancam ciocolata, in vise ne vom delecta cu diverse sortimente din aceasta. Chiar si bolile sau disfunctiile psihologice au un efect direct asupra subconstientului nostru si ne influenteaza in vise.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri