Proprietatile incredibile ale culorilor! Nu ai sa crezi...

12:07, 12 Iulie 2012 publicat în Psihologie

In functie de mediul in care ne-am nascut, de gusturile personale si de atitudine, fiecare nuanta de rosu, verde, galben, albastru, alb etc. ne influenteaza intr-un mod unic si ne ofera posibilitatea de a ne crea propria terapie prin culoare!

Cu totii stim deja ca numeroase firme cunoscute apeleaza la anumite culori pentru a-si influenta emotional consumatorii si a le trezi anumite sentimente sau instinctul de a cumpara. La fel, diferite medicamente din epoca antica erau colorate in nuante intense pentru a trata fie sufletul, fie trupul. Asadar, suntem cu totii constienti de puterea pe care o exercita culorile asupra psihicului nostru... Insa cum putem folosi aceasta influenta pentru beneficiul personal?

Psihologii si oamenii de stiinta sunt de parere ca efectul culorilor asupra psihicului nostru depinde foarte mult de felul in care le percepem. Daca stam sa ne analizam atitudinea si reactia in fata anumitor tonuri de culoare vom observa ca suntem atrasi de anumite nuante si le respingem pe altele. Combinand culoarea noastra preferata cu efectul ei psihologic asupra noastra putem sa ne cream propria terapie prin culoare!

Citeste si:
Top 7 cele mai frumoase insule grecești
Top 7 cele mai frumoase...

Astfel...

Scade culoarea albastru pofta de mancare?

Albastrul este considerata o culoare rece insa, in acelasi timp, ea reprezinta culoarea increderii. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca albastrul ne scade si pofta de mancare. Asadar, daca sunteti la dieta, incercati sa mancati dintr-o farfurie albastra si observati diferenta!

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...

Ne irita culoarea rosu?

Potrivit legendelor si traditiei chinezesti, culoarea rosu este un simbol al vietii. La fel, ea este asociata si cu dragostea si pasiunea (trandafirul rosu) in numeroase colturi ale lumii. Totusi, aceasta culoare poate produce si stari de iritare si nervozitate. Atentie cum o lasati sa va influenteze starea de spirit!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri