12:07, 9 Iulie 2012 publicat în Psihologie 151 share-uri

Descopera cele 9 secrete ale Succesului in Dragoste si in Viata in viziunea expertului Henry Cloud!

3. Joaca filmul

In cartea “Things You Simply Must Do to Succeed in Love and Life”, Henry Cloud ne propune un exercitiu excelent, acela de a juca un film al propriei vieti, un film in care tu esti eroul principal. Scopul acestui exercitiu este acela de a-ti vedea viata asa cum este ea. De ce? Pentru a o putea trai asa cum merita. Totodata, oamenii de succes, spune specialistul, nu actioneaza fara a nu avea in vedere si consecintele viitoare ale actiunilor. Oamenii de succes au in vedere viitorul nu doar cand iau decizii mari, ci si cand iau decizii secundare. Oamenii de succes ACTIONEAZA pentru a putea controla lucrurile din viitor ce pot fi controlate, dar si pentru a-si indrepta viitorul in directia in care vor sa mearga.

Foto: Copyright Yuri Arcurs - Shutterstock.com

Citeste si:
Telemunca: 5 sfaturi esențiale pentru work from home 
Telemunca: 5 sfaturi...

4. Fa ceva

Oamenii de succes sunt vii, proactivi, implicati. Initiaza, creeaza, infiinteaza, fac ceva ce inainte nu exista, determina ceva, etc. Oamenii de succes actioneaza pentru a face lucrurile sa se intample. “Oamenii de succes nu se vad pe ei ca victime ale circumstantelor”. Oamenii de succes doresc sa corecteze situatiile dificile si fac pasi in acesti sens. Iar a dori sa rezolvi o problema, indiferent daca ai cauzat-o tu sau altcineva, este o etapa necesara pentru repararea ei.

5. Poarta-te ca o furnica

Oamenii au ce invata de la furnici, este de parere Henry Cloud. Incet, incet, cu pasi inainte, furnicile ajung acolo unde isi doresc, la firimiturile pe care le cautau. Furnicile stiu ce inseamna munca si efortul depus, acceptand totodata conduitele morale ale muncii ostenitoare. Furnicile sunt perseverente si nu se dau batute. Si stiu sa stranga si sa cladeasca.

Citeste si:
Peste 1,1 milioane de clienți și reduceri de până la 80% la...
Peste 1,1 milioane de clienți...

6. Uraste bine

Ca fiinte umane, ne defineste ceea ce iubim si ceea ce uram. Ceea ce iubim spune multe despre cine suntem. Ceea ce uram poate spune insa la fel de multe despre cine suntem si ne poate ajuta sa intelegem cum suntem. Cand uram ceva, ne propunem sa fim altfel, diferiti de ceea ce uram. Este important ca atunci cand uram ceva anume sa o facem intr-un mod obiectiv. Daca uram ipocrizia, abuzurile, inselaciunea, vom incerca sa fim la polul opus. Daca uram subiectiv in schimb, atunci ura poate deveni toxica si otravitoare pentru persoana care gazduieste astfel de sentimente. Oamenii de succes stau departe de ceea ce urasc obiectiv, incercand sa fie reversul a ceea ce urasc.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri