2 Aprilie 2012 publicat în Psihologie 77 share-uri

Cineva imi spunea candva ca frica este cel mai bun servitor al omului dar si cel mai crud stapan. Frica este un mecanism de aparare involuntar care ne poate tine pe loc, ne poate sabota planurile, cariera, relatiile, eforturile sau care ne poate impinge departe, foarte departe si ne ajuta sa descoperim ceea ce nu stiam despre noi: ca uneori nu avem limite in ceea ce priveste succesul.

Greselile pot fi insuportabile, o lovitura puternica in stima de sine, dar sunt si cea mai buna modalitate de a progresa pentru ca ne ofera sansa de a invata. De fiecare data cand teama de a gresi ma impiedica sa invat ceva nou imi amintesc de toate lucrurile de care imi era frica pana mai de curand si pe care le-am invins numai incercand. Da, poate suna cliseic, dar sunt convinsa ca tuturor v-a fost frica sa conduceti o masina pana cand ati invatat si ati realizat ca nu e chiar atat de greu, de exemplu.

Teama de succes

Aceasta teama este des intalnita in randul oamenilor pentru ca succesul poate avea un impact semnificativ asupra vietilor noastre. Mai mult, oamenii nu se tem neaparat de succesul in sine si de respectul care vine odata cu acesta, ci de pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a fi cel/cea mai bun/a. La toate acestea se adauga teama de a da gres in timp ce urmaresc succesul, prima decizie care trebuie luata pentru a porni spre reusita si teama ca nu suntem suficient de buni si nu avem destula incredere in fortele proprii pentru a atinge telurile stabilite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Teama de succes este atat de mare uneori incat oamenii gasesc tot felul de scuze pentru nu-si urmari telurile (daca nu sunt suficient de bun/a, nu vreau sa fac acest lucru pentru ca nu cred ca...., etc.). Cea mai buna metoda de a trece peste aceasta teama este de a cunoaste cu adevarat ceea ce dorim sa facem, sa gasim metodele prin care putem sa ne atingem telurile si sa avem credinta ca incercand si muncind nu avem cum sa dam gres.

Teama de a fi lider

Aceasta pozitie ravnita vine si cu mari responsabilitati iar multora le este frica de impactul pe care deciziile lor le pot avea asupra alor si asupra celor din jurul lor, pe care ii conduc. Multi se intreaba daca au ceea ce este necesar pentru a conduce oamenii, daca au capacitatea de a lua decizii bune, daca deciziile lor sunt potrivite unor situatii anume etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri