6 Martie 2012 publicat în Psihologie 24 share-uri

Haideti sa aflam impreuna cum ne influenteaza zambetul interactiunea cu semenii, care sunt cele mai comune tipuri de zambet si ce beneficii aduce zambetul de pe buzele noastre!

Zambetul – cele mai comune tipuri

Iata care sunt cele mai comune tipuri de zambet cu care ne intalnim aproape in fiecare zi:

Zambetul inchis

Zambetul inchis este zambetul in care buzele noastre formeaza o linie curba, nescotand totusi la iveala dintii. El poate fi afisat de o persoana atunci cand este tacit de acord cu ceva sau chiar atunci cand ii vine in minte un secret pe care nu il va impartasi cu interlocutorul sau.

Zambetul sarcastic

Zambetul sarcastic poate fi afisat de o persoana doar in mod deliberat. Zambetul de acest tip scoate la iveala emotii opuse pe ambele parti ale figurii umane.

Zambetul deschis

Zambetul deschis este tipul de zambet ce scoate la iveala intreaga dantura si accentueaza starea de buna dispozitie. Acesta reuseste cel mai bine sa creeze reactii pozitive fata de cei din jur.

Zambetul copilaros

Zambetul copilaros este afisat de o persoana atunci cand tine gura inchisa si isi misca ochii cu repeziciune, aratand ca un copil. Ceea ce este senzual la acest zambet este ca face o persoana sa arate tanara, jucausa, dar si secretoasa si misterioasa.

Zambetul are numeroase beneficii

Zambetul nu numai ca atrage o persoana mai repede spre interactiune, insa sporeste si sanatatea. Diverse studii au demonstrat faptul ca atunci cand cineva zambeste sau rade (chiar daca initial nu s-a simtit fericit) isi activeaza anumite celule din creier ce sunt programate sa ii ofere spontan bucurie. Astfel, dupa ce zambim, devenim cu adevarat fericiti!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri