11 Aprilie 2012 publicat în Psihologie 124 share-uri

Atunci cand facem fapte bune, nu numai ca ii ajutam pe cei din jur, dar si noi ne simtim bine. Iata 13 schimbari simple cu o vibratie emotionala tamaduitoare.
Fii amabil/a

Chiar daca te aflii stand la o coada incredibil de lunga, e frumos sa inlocuiesti nervozitatea cu un cuvant de bine. Daca cineva te intreaba ceva, raspunde-i intr-un mod prietenos si amabil. Daca vezi ca cineva din biroul tau este trist, du-te si spune-i ceva frumos, de bine. Daca esti in metrou dimineata si e aglomerat, tu stai jos, dar o femeie insarcinata sau o bunicuta urca, da-i locul tau. Cand conduci, opreste la trecerile de pietoni si da prioritate. Daca ti se intampla sa calci pe cineva pe picior din cauza aglomeratiei, cere-ti scuze.

Spune „multumesc”

A spune „multumesc” nu e mare lucru, dar nu toata lumea il spune. De ce? Nu stiu. Chiar daca nu e un gest maret, conteaza. Imagineaza-ti ca tu ii oferi ceva cuiva, si chiar daca o faci ca vrei, persoana respectiva nu iti multumeste. Nu e frumos, nu?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Aminteste-ti de prietenii vechi

Iti mai amintesti de colega de banca din liceu? Probabil ca v-ati inteles bine, v-ati sustinut la examene, ati invatat impreuna, ati petrecut timp impreuna etc. Probabil ca nu ati mai vorbit de mult. Poti sa ii faci o surpriza si sa o suni sa vezi, pur si simplu, ce mai face.

Spune „Da”

Daca ai timp, poti si ar trebui, spune „da” cererilor celor din jurul tau.

Spune „Nu”

Uneori este foarte greu sa spunem nu pentru ca ne este frica sa nu le ranim sentimentele celor din jur. Insa pentru cei din jurul nostru este mai bine sa stie cand este vorba de Nu, pentru ca altfel ei s-ar putea sa astepte, sa spere etc.


Fa-ti curat in dulap si da lucrurile pe care nu le mai porti

Mereu se aduna lucruri pe care nu le mai purtam, care nu ne mai vin sau care nu ne mai plac. Bucura-i pe altii cu aceste lucruri. Poate ei nu au.

Recicleaza-ti electronicele

Atunci cand te hotarasti sa iti cumperi un televizor nou, nu il arunca pe cel vechi, ci doneaza-l unei case de copii, de batrani, unei organizatii non-profit care sprijina cauze de gen etc. Sunt multe solutii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri