Cand si cum iertam o persoana: 10 puncte pentru a evalua constient logica din spatele iertarii

12:02, 15 Februarie 2012 publicat în Psihologie38 share-uri

Sa fim mintiti, inselati emotional de catre un prieten sau membru al familiei este intotdeauna o intamplare pe care am dori sa o stergem cu buretele din viata noastra.

INCREDEREA

Majoritatea relatiilor interpersonale, daca nu chiar toate, se bazeaza pe incredere ce se formeaza in urma experientelor pe care le traim alaturi de o persoana. Sinceritatea, caracterul si comunicarea deschisa construiesc, in timp, increderea. S-a folosit cineva de increderea pe care i-am acordat-o? Ne-a tradat spunandu-ne secretele? Am putea sa ne recapatam vreodata increderea in acea persoana?

Citeste si:
Adinish se alatura miscarii RENASTEREA
Adinish se alatura miscarii...

PRIETENIA

Prietenia este o legatura creata in urma sentimentului reciproc de iubire, incredere, loialitate. Din tradare a rezultat ruptura prieteniei? A fost lasata la o parte loialitatea pentru un interes trecator al altcuiva?

Citeste si:
Psihologie: Cât de mult ești dispus să “sacrifici” în numele relației?
Psihologie: Cât de mult ești...

TRECUTUL

Lucrurile si intamplarile din trecut sunt cele care au format prezentul asa cum este el acum. Cat de “inradacinata” in trecut este persoana care ne-a tradat increderea? Putem sa privim viata fara ea?

TRADAREA

Tradarea este incalcarea, violarea increderii noastre de catre o persoana. Cum am fost tradati? Este tradarea impotriva noastra una obiectiva sau doar din punctul nostru de vedere? Ce parere au persoanele apropiate despre aceasta tradare? Este si o alta fata a povestii ce trebuie ascultata?

INTENTIA

Intentia exista dinaintea actiunii si duce spre un scop precis. Asadar, care a fost intentia persoanei ce ne-a tradat? Am fost in mod direct legati de rezultatul intentiei? Care sunt intentiile acelei persoane acum?

INSTINCTUL

Instinctul este perceptia noastra mostenita asupra lucrurilor ce ni se intampla in viata, al saselea simt. Ce ne spune deci instinctual despre situatie sau persoana... in prezent si viitor?


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri