2 Martie 2012 publicat în Psihologie 19 share-uri

Inteligenta emotionala este unul dintre factorii importanti care definesc o persoana. Cum influenteaza ea Eneagrama Personalitatii?

Putem deveni acest tip de persoana in orice moment in care ne asumam pozitia de “conducere” si reusim sa luam decizii intelepte pentru folosul grupului din care facem parte.

Pacifistul

Inteligenta emotionala pe care o poseda Pacifistul il ajuta pe acesta sa mentina o stare de echilibru si armonie intre el si persoanele ce il inconjoara. Acest tip de individ este extrem de comunicativ, deschis si se adapteaza cu usurinta la nevoile celorlalti. Fiindca se muleaza perfect pe personalitati diferite, nu este intotdeauna apreciat pentru influenta pozitiva pe care o are.

Se poate totusi ca Pacifistul sa se concentreze prea mult pe nevoile semenilor sai si sa ezite in momentul in care este pus sa ia decizii majore.

Pacifistul ca stereotip: mediatorul dintr-o discutie sau batranica/batranelul ce se ingrijeste ca toata lumea sa fie bine; putem regasi Pacifistul in orice context in care o persoana incearca sa aplaneze conflicte si sa readuca starea de armonie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Eneagrama, oracolul antic: Tu ce personalitate ai?

In mod ideal, Pacifistul este constient de propria sa influenta asupra oamenilor si nu ii este frica sa intervina pentru a crea armonie. Acest tip de persoana intelege ca sunt multe lucruri importante in viata, insa niciunul nu depaseste nevoia de a fi impacat cu sine si cu ceilalti. Pacifistul este suficient de intelept pentru a echilibra nevoile si interesele grupului cu ale sale.

Greseala pe care o poate comite acest tip de persoana este ca neglijeaza probleme importante doar pentru a mentine o stare de armonie (desi este una de suprafata).

Fiecare dintre noi devine Pacifistul in momentul in care intervine pentru a restaura pacea (intr-un conflict) si face tot posibilul pentru ca grupul din care face parte sa nu duca lipsa de intelegere si o comunicare deschisa.

Castigatorul


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri