27 Ianuarie 2012 publicat în Psihologie 26 share-uri

Fiecare dintre noi spunem minciuni conventionale. Iata o lista cu 15 cele mai comune dintre ele. Ai si tu cateva exemple?

In anumite ocazii sau situatii speciale, fiecare dintre noi spune minciuni conventionale. Intrebarea este insa de ce? Ei bine, unele minciuni conventionale salveaza relatia de cuplu, unele schimba atmosfera atunci cand avem de-a face cu o situatie agitata, iar altele ne ofera timp pentru a reflecta sau a gasi solutii la o problema. Lista ar putea continua la nesfarsit totusi...

Modificarea adevarului este o componenta naturala a instinctului uman deoarece ne ofera o cale usoara de a scapa de unele responsabilitati pe care nu vrem sa ni le asumam. Cu totii spunem minciuni conventionale, nu este cazul sa negam ca nu ar fi asa. Sincer, cred ca lumea este probabil un loc mai bun datorita micilor minciuni conventionale.

Atat timp cat nu ranim o persoana sau incalcam legea, aceste minciuni inocente pot sa ne faca viata mai placuta. Ele absorb potentialele divergente ce apar din cauza personalitatilor noastre variate sau a starilor pe care le resimtim atunci cand “ne ciocnim” unii de altii in rutina noastra zilnica.

Majoritatea dintre aceste minciuni conventionale sunt doar o interpretare a ceea ce este de fapt adevarul nostru subiectiv. Avand in vedere optimismul nostru rigid, unele minciuni conventionale ne ajuta sa ne simtim mai bine cu propria persoana.

15 cele mai comune minciuni conventionale - de ce le spunem?

1. Nu am fost eu! – Deoarece pentru unele lucruri nu se merita sa iti asumi responsabilitatea.

2. Masa e gata in cinci minute. – Deoarece suna mult mai bine decat: Masa e gata intr-un sfert de ora.

3. O, da. Asa inteleg. – Pentru ca cealalta optiune insemna sa recunosti ca nu ai nici cea mai vaga idee despre ce se vorbeste.

4. Multumesc din suflet. Imi place la nebunie! – Deoarece sa dezamagesti persoana de langa tine si sa ii spui ca darul de la ea nu iti place te-ar face sa pari insensibil.

5. Da, iti vine nemaipomenit bluza/rochia/perechea de pantaloni. – E mai bine sa spui asta decat sa primesti o privire incruntata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri