13 Februarie 2012 publicat în Psihologie 24 share-uri

Daca la inceputul unei relatii simtim nevoia sa spunem adevarul ca o dovada de sinceritate si deschidere fata de partenerul nostru, odata cu trecerea timpului, lucrurile se mai schimba. Este bine sau nu sa avem secrete?

Secretele pot avea un impact major asupra unei relatii, deci trebuie ales si modul in care sunt impartasite. Exista secrete care atunci cand sunt rostite, nu numai ca nu il consoleaza pe cel care marturiseste, dar il impovareaza si pe celalalt cu o greutate pe care putin stiu sa o gestioneze. In aceste cazuri, recomandat ar fi ca persoana care are un secret, sa apeleze la terapie. Aici ne referim la persoanele care sunt victime ale unor abuzuri, violuri etc. Prin terapie aceste secrete sunt digerate, asimilate, reconstituite, iar impartasirea lor cu partenerul de cuplu se poate transforma intr-o dovada de incredere, intimitate care ii leaga pe cei doi, si nu o povara toxica.

Trebuie sa ne amintim mereu ca intr-o relatie sanatoasa, unde empatia, increderea reciproca si comunicarea sunt bune, nu exista rost de secrete. Atunci cand sunt secrete, trebuie sa ne amintim ca orice om greseste, si ca trebuie sa fim iertatori si sa il intelegem pe celalalt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Secretul relatiei extraconjugale

Atunci cand ne confruntam cu o relatie extraconjugala si fara implicare afectiva care ar putea ameninta cuplul, nu e tocmai indicat sa dezvaluim secretul. Marturisirea unei aventuri fara niciun viitor poate ruina cuplul, insa pastrarea secretului poate aduce beneficii. Cum? Atunci cand o persoana are o relatie extraconjugala, poate realiza ce fel de relatie speciala are acasa si cat de mult inseamna pt ea. Insa trebuie sa fim atente si la motivul din care s-a ajuns la aventura. Imi amintesc ca un prieten mi-a spus exact acelasi lucru: se afla intr-o relatie de 3 ani cu partenera lui, dar ca s-a intamplat sa o insele.

Explicatia lui a fost ca era nemultumit de anumite aspecte, si ca de fiecare data cand a facut-o, si-a dat seama ce are acasa si ca merita sa lupte in continuare pentru ea. Faptul ca s-a culcat cu altele nu a insemnat ca a iubit-o pe ea mai putin. Multe dintre noi nu am fi de acord cu un astfel de comportament pentru ca reprezinta o incalcare a increderii, a fidelitatii si a loialitatii, insa pentru ei a mers.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri