13 Februarie 2012 publicat în Psihologie 24 share-uri

Daca la inceputul unei relatii simtim nevoia sa spunem adevarul ca o dovada de sinceritate si deschidere fata de partenerul nostru, odata cu trecerea timpului, lucrurile se mai schimba. Este bine sau nu sa avem secrete?

Este bine sau nu sa avem secrete?

Este important ca atunci cand intram intr-o relatie sa se intample acest lucru pentru ca toate aceste mici dezvaluiri inseamna intimitate intensa, cunoasterea celuilalt si… fascinatie.

Transparenta este o dovada de dragoste, si de aceea multi cred ca in spatiul lor intim pot sa impartaseasca orice. Oamenii se tem de singuratate si simt nevoia sa isi exprime gandurile si sentimentele, chiar daca ele sunt negative uneori si de aceea isi spun secretele. Ei cred ca astfel isi vor anula sentimentul de singuratate dar de vinovatie, si cred ca o fac din sinceritate fata celalalt.
Multi oameni cred ca atunci cand iubesti, nu trebuie sa ai niciun secret. Da, este bine ca in relatia de cuplu sa lasam jos masca pe care o purtam in societate si sa fim cat mai naturali, sa ne impartasim dorintele, placerile, angoasele etc., dar uneori este bine sa pastram anumite aspecte si pentru noi pentru a nu-l supara pe celalalt, sau a-l jigni, de anu crea tensiuni degeaba. Totul face parte din relatie, o relatie sanatoasa si normala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Îți doresc timp…

Cand e bine sa spunem?

Psihologii spun ca avem capacitatea de a ne refula gandurile negative, experientele traumatizante etc., deci de a le trece prin filtrul inconstientului in “umbra”. Asa cum putem sa ne directionam aceste ganduri in umbra, asa putem sa invatam sa pastram si secrete. Inainte de a spune un secret persoanei iubite, trebuie sa o trecem prin filtrul nostru. Trebuie sa ne gandim ce efect ar putea avea asupra relatiei in care ne aflam. Nu are rost sa impartasim secrete care nu ne vor afecta pe termen lung sau imediat, dar care pot provoca neplaceri. Inainte de a te pregati sa-i spui un secret, raspunde, pentru tine, la urmatoarele intrebari: daca ii spun, risc sa daunez cuplului? Daca ii spun, o fac ca sa scap de povara? Daca ii spun, inseamna ca sunt egoist/ sau chiar sadic/a? Ar prefera ea/el sa nu stie ce doresc sa ii spun? Daca raspunsul la aceste intrebari este “DA”, atunci ar fi bine sa te abtii de la marturisiri.
PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri