25 Ianuarie 2012 publicat în Psihologie 54 share-uri

Cele trei tipuri de ganditor - Observatorul, Protectorul si Optimistul isi iau puterea din inteligenta mentala - puterea lor de a gandi clar, de a intra in profunzimea unui subiect si de a crea noi optiuni pentru a actiona intr-un mod benefic lor si celor din jur.

Protectorul este loial si poseda un “al saselea simt”. Isi pastreaza luciditatea si in cele mai inedited situatii si vede lucrurile in perspectiva, raspunzand corespunzator. Nu simte nevoia sa fie apreciat, se identifica cu persoanele dragi si intampina cu caldura orice strain.

Ne identificam cu acest tip de ganditor in momentul in care simtim ca “apartinem” unui grup si experimentam telurile comune.

Protectorul ca stereotip: ofiterul de politie, membrul unei echipe (sportive, militare)

Al treilea tip de ganditor – Optimistul

Optimistul detine darul de a vedea intotdeauna jumatatea plina a paharului si de a gasi intotdeauna cu entuziasm solutii la problemele de orice fel. Acest tip de ganditor este o persoana plina de viata si este capabil sa insenineze atmosfera oriunde si oricand, ajutandu-i pe ceilalti sa capete o atitudine pozitiva. Deoarece “injecteaza” entuziasm semenilor, Optimistul este o companie placuta si, de obicei, este inconjurat de o multime de prieteni. Problemele se nasc atunci cand optimismul acestui ganditor nu il lasa sa se confrunte cu partea mai putin placuta a vietii si il face fricos in fata pericolelor.

Optimistul este o persoana incantatoare preocupata atat de propria fericire, cat si de a celor din jurul sau. El se va asigura intotdeauna ca toata lumea se simte bine si se va folosi de creativitatea sa pentru a surmonta orice tip de problema.

Devenim acest tip de ganditor in momentul in care reusim sa ne bucuram la maximum de micile placeri ale vietii, descoperim posibilitatile infinite ce ne inconjoara si le impartasim celorlalti. Totusi, trebuie sa ne dam seama cand este momentul sa ne infruntam responsabilitatile.

Optimistul ca stereotip: persoanele pline de viata, petrecarete, creative


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri