In cadrul unei conferinte de presa, compania daneza Stem SURE si BCR ASIGURARI au lansat Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem.

Produsul se adreseaza parintilor care doresc sa beneficieze de sprijinul financiar necesar in cazul in care un membru al familiei are nevoie de transplant cu celulele stem recoltate la nasterea copilului.
Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem este o premiera revolutionara pe piata medicala si de asigurari de sanatate din tara noastra, care va permite accesul mai multor categorii sociale la terapiile cu celule stem.

Acest nou produs este o asigurare voluntara suplimentara, in cadrul careia BCR Asigurari suporta total sau partial plata pentru orice tip de servicii necuprinse in pachetul de servicii medicale de baza.

De exemplu, pentru suma asigurata de 100.000 de euro, valoarea primei de asigurare este de 204 Euro pe an (se poate incheia pe 20 de ani). Aceasta valoare acopera integral riscurile legate de noul-nascut in calitate de Asigurat Principal si mama, tata si un frate in calitate de Asigurati Aditionali, aceasta insemnand ca in baza sumei de 204 Euro pe an sunt asigurate 4 persoane. In plus, pentru o suma ce pleaca de la 18 Euro pe an per persoana, pot fi inclusi in asigurare si alti membri ai familiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Suma asigurata de 100.000 euro va confera accesul la urmatoarele servicii: teste si proceduri pre-transplant, transplant efectuat asiguratului principal, transplant efectuat asiguratilor aditionali, achizitia unei probe suplimentare dintr-o banca publica din lume – pentru cazul in care proba de sange placentar a Asiguratului Principal este considerata ca insuficienta pentru finalizarea cu succes a terapiei, sau daca proba de sange a Asiguratului Principal nu este compatibila din punct de vedere medical cu unul dintre Asiguratii Aditionali - , tratamentul efectelor secundare/ complicatiilor ce pot aparea dupa efectuarea transplantului, pana la 12 luni de la efectuarea acestuia, cheltuieli de cazare si transport in sublimita a 3.500 euro per perioada asigurata.

Asigurarea pentru interventii medicale cu celule stem se incheie pentru o perioada cuprinsa intre 1 an si 20 de ani si poate fi reinnoita automat daca prima de asigurare se plateste pana la data expirarii contractului.

Definitii:

Asigurat Principal - orice persoana care indeplineste cumulativ mai multe conditii de eligibilitate: dreptul la pachetul de servicii medicale de baza in temeiul asigurarilor sociale de sanatate si celule stem recoltate la nasterea sa, stocate intr-o banca specializata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri