200 de oameni imperfecți, în primul atlas al frumuseții diverse. 60% dintre bărbații din proiect  își urăsc chelia, iar 30% dintre femei își ascund celulita

Ioana Dodan, fotograf și arhitect, lansează oficial un proiect unic în România: Atlasul iubirii de sine – Self Love Club. 

Comunicat de presă

Acesta reunește 200 de femei și bărbați care s-au oferit să-și expună în cadrul proiectului partea corpului de care sunt cel mai puțin mândri: cicatrici, celulită, calviție sau părți întregi ale corpului: genunchiuri, nasuri, coate sau coapse. Obiectivul proiectului este de a promova acceptarea și iubirea de sine, normalizând aparițiile neretușate și o relație cât mai echilibrată cu sinele.

Prea mare, prea mic, prea urât, prea accentuat – sunt doar câteva dintre lucrurile pe care Ioana Dodan le-a auzit de la cei 200 de români care s-au înscris voluntar în proiectul Self Love ClubAtlasul iubirii de sine. Alunițe, vergeturi, celulită, kilograme în plus, genunchi ascuțiți, fire albe, riduri - așa-zisele defecte au fost fotografiate în detaliu, fiind de altfel vedetele acestui proiect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Doar o treime dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG

Întreaga idee a proiectului a pornit de la a normaliza diversitatea corpurilor oamenilor. Am fotografiat în detaliu fiecare parte a corpului mai puțin iubită tocmai pentru a o accentua și a o expune atât de evident încât să ne obișnuim cu ea, să ne dăm seama și să acceptăm că este de fapt acea parte din noi care ne face unici. Deschiderea și entuziasmul celor care au participat până acum la proiect mi-au confirmat că suntem dornici de a ne accepta, de a ne iubi așa cum suntem. Avem doar nevoie de un mic imbold, pe care vreau să îl ofer cu acest Atlas al iubirii de sine, a precizat Ioana Dodan.

Frumusețea, definită de 200 de români

După doi ani de ședințe foto - pandemia a făcut ca proiectul să ia o pauză de mai bine de jumătate de an pe fondul restricțiilor – s-au adunat peste 200 de portrete și tot atâtea imagini cu defecte perfecte. La finalul acestei prime etape, peste 15% dintre protagoniști sunt bărbați, iar cei mai mulți se plâng de calviție. Pentru femei, în topul lucrurilor pe care nu le iubesc la propriul corp se află celulita, ridurile și firele albe. De asemenea, în cadrul proiectului, participanții au fost invitați să definească frumusețea. În topul cuvintelor care definesc frumusețea s-au numărat acceptarea, bunătatea, autenticitatea.

BEAUTY TEA CEREMONY - Alintă-ți simțurile cu fascinante arome de ceai! Nestlé aduce pe piața din România Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici Alexandrion Group susţine mai multe evenimente care marchează Ziua Independenţei SUA, o expresie a contribuţiei Grupului la consolidarea relaţiilor dintre România şi această ţară

Ne-am bucurat să avem alături de noi și bărbați – e adevărat că mult mai puțini decât femei, dar apreciem curajul și deschiderea lor – persoane din toate mediile de business, ceea ce ne arată că toți, indiferent de studii, de pregătire profesională, de venit, de sex, vârstă sau statut social avem aceleași griji față de imaginea noastră. Iar faptul că au acceptat să facă parte din acest proiect care include și o expoziție publică credem că va avea un efect de bulgăre de zăpadă și tot mai multe persoane vor alege să-și accepte așa-zisele defecte, a mai spus Ioana Dodan.

Cei care au participat la proiect sunt antreprenori, persoane din mediul corporate, autori, actori, artiști, creatori de conținut, persoane publice și persoane mai puțin publice. Media de vârstă este de 30-35 de ani, cel mai tânăr participant în proiect având 20 de ani, iar cel mai vârstnic 60 ani.

Nestlé România sărbătorește Ziua Mondială a Veganismului prin gama sa GARDEN GOURMET 5 suplimente alimentare cu un puternic efect antioxidant Bianca Duma: “Cred că oricarei femei îi face plăcere să folosească un produs cu proprietăți de hidratare intense, dar și cu un aport senzorial.”

Toate imaginile incluse în Atlasul iubirii de sine vor fi expuse în perioada 13-21 mai la Deschis Gastrobar, în cadrul Romanian Design Week. Vernisajul expozitiei, care este un eveniment deschis, va fi pe 13 mai de la 18:30 la 00:00 tot la Deschis Gastrobar. Povestea Self Love Club nu se încheie însă aici, inițiatoarea proiectului având în plan continuarea proiectului până când acesta va ajunge la 1.000 de participanți, prag ce estimează că va fi atins la finalul anului viitor.

Proiect Self Love Club - https://www.thefabsquad.com/self-love-club

Eveniment 13-20 mai - https://fb.me/e/2CwvnWqj8

Instagram FAB - https://www.instagram.com/fab_squad_studio/

Instagram Ioana Dodan - https://www.instagram.com/ioanadodan/

Facebook - https://www.facebook.com/fabsquadstudio/

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Alexandrion Group va deschide hotelul Alexandrion Royal din Sinaia în 2023 Învățământul dual ar putea reprezenta un traseu educațional pentru cel puțin 50% dintre elevi vs. 17% în prezent

WEB - https://www.thefabsquad.com/

Ioana Dodan are 35 ani și este din Bacău. A absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Ion Mincu din București și s-a specializat în mullti-use buildings architecture în China. Din 2010 a început să profeseze ca arhitect în România, iar in 2011 a hotătrât să profeseze în Shanghai (China). După 4 ani, a pus bazele The FAB Squad chiar în China și apoi in 2015 a deschis studioul The Fab Squad din București - specializat pe arhitectură de brand persoanal. Aici a lucrat cu peste 4.000 de oameni, pe care i-a fotografiat și i-a consiliat de data aceasta ca arhitect și fotograf de brand personal, iar feedbackul acestora în privința percepției de sine a fost unul dintre factorii decisivi în decizia de a demara proiectul Self Love Club.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Un centru pentru seniori, copii și animale, va fi amenajat în județul Brașov Radisson Blu București lansează două noi concepte: TASTY TIMES. NO RUSH BRUNCH și ARISTOBEATS ​

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri