City Park Mall găzduiește creațiile absolvenților UNArte în cadrul unei expoziții dedicate designului vestimentar

Primăvara aduce și deschiderea restaurantului Taco Bell din centrul comercial.

Comunicat de presă

La început de primăvară, pasionații de artă care trec pragul City Park Mall au ocazia de a îmbina shoppingul cu o expoziție dedicată designerilor români aflați la început de drum. Între 19-27 martie, curioșii vor putea descoperi 20 de ținute inedite create de absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București.

Călătorie în lumea designului, de la Marea Mediterană și până în Africa exotică

Printre creațiile găzduite de City Park Mall se numără colecția Mare Nostrum, semnată de Alina Gurguță și premiată în cadrul Concursului Hecho en EU-ropa din Madrid. Ținutele create de Alina accentuează importanța și frumusețea apelor albastre ale Mării Mediterane care unesc vizual și cultural teritorii vaste, și reușesc să aducă oamenii mai aproape. Prezența mării unificatoare este sugerată prin intermediul unor suprapuneri de straturi de tulle fixate prin cusături în zigzag, care creează structuri sensibile și delicate, cu o transparență variată.

Vizitatorii centrului comercial vor putea face cunoștință și cu ținutele Denisei Grindei, reunite în colecția GrAfrica. Hainele pornesc de la elemente inspirate din limbajul artei africane și influența pe care aceasta a exercitat-o asupra curentelor artistice occidentale din secolul XIX, în special asupra celui cubist. Colecția propune compoziții vestimentare ce pornesc dintr-o viziune proprie și de sinteză ale unor caracteristici ale artei africane și ale curentului cubist.

Designerul Irina Vîlcu prezintă colecția Wearable Garden, inspirată de renumitele grădini ale Franței. Monumentalitatea acestora este transpusă în veșminte prin volume exagerate, structuri și forme inspirate din natură. Prin distrugerea unui material textil, Irina a creat unul nou, cu o structură organică ce reprezintă natura și viața.

Același concept, Wearable Garden, poate fi admirat și în intepretarea stilistică a designerului Valentin Teodorescu. Valentin folosește moda drept mijloc de a da viață unor manifestări artistice variate, care au drept punct de pornire veșmântul, cunoscut sub toate formele sale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri