Cel mai vechi fier de călcat funcțional a fost descoperit într-un orășel din Marea Britanie și datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

16 Decembrie 2021 publicat în Noutati 67 share-uri

Fierul de călcat britanic a fost fabricat în anii ’40 de firma Morphy Richards UK și este o moștenire păstrată în familie timp de 80 de ani. Proprietarul, Chris West, încă folosește fierul de călcat în mod constant

Comunicat de presă

Cum a ajuns un fier de călcat fabricat în 1940 în Marea Britanie să treacă testul timpului și încă să funcționeze după 80 de ani? Obiectele vintage nu au căpătat valoare recent odată cu nostalgia generației actuale pentru trecut, ci au fost dintotdeauna valorizate și moștenite din generație în generație peste tot în lume. Datorită bunicii sale care i-a făcut cadou un fier de călcat cumpărat cu 41 de șilingi în anii ’40, Christ West din Marea Britanie este acum propietarul celui mai vechi fier de călcat electric care încă mai funcționează ca în prima zi.

Prețuirea obiectelor moștenite în familie a fost recompensată recent când brandul britanic de electrocasnice Morphy Richards a anunțat că pornește în căutarea celui mai vechi aparat de uz casnic din țară cu ocazia aniversării a 85 de ani de la înființarea companiei. Câștigătorul, Christ West, un bărbat de 56 de ani dintr-un orășel din apropierea Londrei, este proprietarul unui fier de călcat funcțional care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și pe care l-a primit cadou de la bunica sa atunci când s-a mutat în propriul apartament în anii ’80. Aparatul este aproape la fel de bătrân ca brandul însuși, fiind cel mai vechi aparat de uz casnic marca Morphy Richards din Marea Britanie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Fierul de călcat, vechi de 80 de ani, este folosit în continuare de către proprietar

Contrar așteptărilor, fierul de călcat nu a devenit o piesă de muzeu. Proprietarul, Chris West, îl folosește pentru a-și călca propriile haine și declară că se descurcă chiar mai bine decât alte aparate moderne. Fierul de călcat din anii 1940 funcționează la o temperatură mai ridicată și calcă lenjeria de pat mult mai eficient. În plus, aparatul nu a necesitat niciodată reparații din partea actualului proprietar.

Morphy Richards

Brandul Morphy Richards a început extinderea către Europa de Est la începutul anului 2021, România fiind una dintre primele destinații. În Marea Britanie, conform producătorului, peste 90% dintre casele britanice folosesc produsele sale pentru o varietate largă de activități, de la coacerea perfectă a pâinii și călcarea hainelor până la pregătirea supelor delicioase și igienizarea podelelor. Morphy Richards include o gamă variată de produse, de la aparate de gătit, cafetiere, fierbătoare, roboţi de bucătorie şi prăjitoare de pâine, până la aspiratoare verticale, aparate de curăţat cu aburi, fiare şi staţii de călcat.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cu o distribuție mare și pe piața mondială, produsele Morphy Richards ce acoperă o varietate de categorii de aparate de uz casnic se regăsesc în multe case din jurul lumii. În fiecare an, peste 5 milioane de produse Morphy Richards sunt vândute, o realizare ce a dus brandul la o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de dolari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri