Gala AVANPREMIERE ce se va desfasura in data de 6 mail ii va aduce in prim-plan pe cei mai interesanti designeri romani ai momentului. Vom afla astfel care sunt viziunile lor in legatura cu moda sezonului Toamna/Iarna 2011 - 2012 si mai mult decat atat, ne vom convinge ca moda romaneasca are valoare.
Criticul de fashion Alin Galatescu, initiatorul acestui eveniment dedicat modei de bun-gust, spune cateva cuvinte despre "ce inseamna AVANPREMIERE", intr-un interviu acordat ENVY.RO.

Era nevoie de un festival de moda, arta si lifestyle in peisajul romanesc de fashion?

Alin Galatescu: Cred ca era esential un astfel de Festival in aceste vremuri de confuzie si de tranzit. El pune in acord moda cu celelalte arte ce contribuie simultan la definirea si dezvoltarea noului life-style de sec XXI.

Prin ce se diferentiaza conceptul festivalului Avanpremiere de cel al celorlalte evenimente de moda de la noi din tara?

Este singurul festival care pune in dialog moda cu artele complementare: Pictura / sculptura / grafica / arhitectura / designul int / muzica / fotografia + elemente de avanpost in sistemele de intelegere a vietii in sec XXI si evolutia umanului de la estetica la psihologie. La ele se adauga Gala AVANPREMIERE care este o explorare la nivelul show-ului de moda, inovativ, pe fondul profesional al trendurilor si inovatiilor de sezon; acum : Toamna - Iarna 2011-2012.

Care a fost criteriul de selectie pentru designerii care isi vor prezenta colectiile la Gala Avanpremiere?

Alin Galatescu: In primul rind este un criteriu valoric, al consistentei brandului, al vectorilor acestuia de dezvoltare + noile nume care sunt un pariu, o prognoza pe baza instinctului, experientei si potentialului acestora.

Pina acum fiecare an a dat cel mai reprezentativ nume pentru fiecare din ei, toti confirmind ulterior si devenind nume consacrate in mode romanesca: Carmen Secareanu (2005) / Lena Criveanu (2006) / Claudia Castrase (2007) / Iris Serban (2009) / A&S Negulescu (2010). Toti fiind descoperiti, sustinuti si lansati de mine - majoritatea in Gala AVANPREMIERE.

Care sunt designerii romani pentru care aveti o apreciere deosebita in acest moment?

Alin Galatescu: Iris Serban / A&S Negulescu / Cristhelen B / Andreea Tincu / Wilhelmina Arz /Carmen Secareanu.

Ce ar trebui sa invete publicul din Romania despre moda?
Kudika Tarot

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri