Inca din vechi timpuri, chipul unei persoane era pus in legatura cu felul sau de a fi. In China antica, fata era considerata oglinda spiritului interior, in timp ce in antichitatea greaca exista principiul Kalokagathia care asocia frumusetea cu bunatatea si uratenia cu un spirit rau.

In contrast, o privire sovaielnica, intrebatoare tradeaza o personalitate turbulenta si obiceiuri inconsistente. Aceasta este o persoana care nu are o vointa puternica si care nu stie sa isi asume angajamente.

Ochii proeminenti, stralucitori atrag cel mai mult, spre deosebire de ochii micuti si inselatori care tradeaza firi introvertite si secretoase. Ochii sunt principalul aspect al fetei pe care ar trebui sa il luati in considerare in cazul intalnirilor de afaceri sau atunci cand stabiliti orice fel de colaborare cu o alta persoana.

Persoanele cu ochii foarte diferiti unul de celalalt sunt capabile sa vada lucruri din mai multe perspective. Aceste persoane vor fi capabile sa analizeze totul cu ajutorul unei mentalitati mereu surprinzatoare. Veti fi deseori uimiti de intelesurile ascunse ale unei intamplari, pe care ei stiu sa le descopere. Daca sunteti in cautarea cuiva care are talentul de a schimba foarte usor paradigme de gandire, persoana cu ochi diferiti o cautati.

Daca ochii unei persoane sunt indreptati in sus, inseamna ca acaeasta este un spirit oportunist, cu atat mai mult daca si sprancenele sunt indreptate in acea directie (“ochi de pisica”). Sunt oamenii care stiu sa obtina ceea ce isi doresc. Multe modele ca Elle McPherson sau Claudia Schiffer au fost inzestrate cu aceasta forma a ochilor.

Daca ochii sunt inclinati in partea opusa, aceasta persoana ar putea sa aiba o atitudine depreciativa la adresa sa si in acelasi timp poate fi foarte miloasa. Aceasta persoana nu poate sa spuna “nu”.

Uitati-va si la cat de apropiati sau departati sunt ochii unei persoane. In mod ideal, distanta dintre ochi trebuie sa fie egala cu masura ochiului. In acest caz, aceasta persoana are o judecata echilibrata si o viziune clara cu privire la lumea din jur.

Cu cat ochii sunt mai apropiati unul de celalalt, cu atat este mai ingusta viziunea acestor oameni asupra lumii. In acelasi timp, apropierea ochilor poate sa denote o dependenta de parinti si de sistemul parental. Acesti oameni au nevoie sa fie impinsi de la spate pentru a-si crea o viata independenta. Ei au nevoie de incurajari permananente care sa le intareasca increderea de sine. De asemenea, aceasti oameni nu sunt deloc toleranti.

Ochii adanciti apartin oamenilor cu o fire analitica, cei care gandesc profund. De obicei, oamenii creativi - scriitori, artisti - au aceasta tipologie de ochi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri