4 Iulie 2011 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Evolutia reprezinta nazunita fundamentala a tuturor fiintelor omenesti. Oricare ar fi obiectivele pe care vi le-ati propus si pentru orice ati lupta, orice ati vrea sa obtineti in viata si nu aveti inca are legatura cu progresul. El sta la baza a tot ceea ce da senzatia de implinire, satisfactie si dezvoltare personala.

In cartea Invata din trecut, gandeste in viitor, Dan Sullivan si Catherine Nomura ne propun 10 legi pe care trebuie sa le urmam daca dorim sa avem un viitor luminos si incununat de succes.

Legea 1: Procedeaza intotdeauna in asa fel incat viitorul tau sa fie mai mare decat trecutul

Un vitor mai mare este esential pentru un progres durabil in viata. In foarte multe cazuri, trecutul se poate dovedi util deoarece este imbibat cu evenimente la care merita intotdeauna sa ne gandim dintr-o perspectiva noua, iar toate acele experiente de valoare pot deveni materie prima pentru crearea unui viitor luminos. Important este sa invatam sa abordam trecutul cu aceasta atitudine si vom simti dorinta nestavilita de a fi mai buni, de a trai cele mai placute experiente. Folosindu-ne trecutul pentru a ne crea viitorul, ne vom veti detasa de situatiile, relatiile si activitatile care ne-au blocat acolo. Viitorul ne apartine pentru ca nu s-a produs inca si acest fapt inseamna ca putem sa il facem oricum dorim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Legea 2: Procedeaza intotdeauna in asa fel incat invatatura ta sa fie mai mare decat experienta

Invatatura continua este esentiala pentru un progres durabil in viata. Putem sa avem o multitudine de cunostinte dobandite cu privire la orice ne inconjoara si totusi sa nu fim mai isteti sau descurcareti, in ciuda lucrurilor pe care le-am facut, vazut sau auzit. Singura, experienta nu poate niciodata garanta progresul. Dar, daca transformam imprejurarile in care ne pune viata in lectii, fiecare zi pe care o traim va deveni astfel o noua sansa de a evolua. Cei mai inteligenti si deschisi oameni sunt cei care reusesc sa transforme si cele mai mici evenimente sau situatii in brese pentru a gandi si actiona. Trebuie sa privim intreaga viata ca pe o scoala si fiecare experienta ca pe o lectie, iar invatatura va fi mai mare decat totalitatea cunostintelor dobandite.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Legea 3: Procedeaza intotdeauna in asa fel incat contributia ta sa fie mai mare decat recompensa

O contributie semnificativa la binele celorlalti este esentiala pentru un progres durabil in viata. Pe masura ce inregistram un succes din ce in ce mai mare, primim si tot felul de recompense: aprecieri, recunoastere, un venit mai mare, un alt statut, resurse sau noi oportunitati. Toate acestea sunt lucruri bune, insa care ne pot opri din evolutia noastra. Ele ne pot determina sa sa devenim preocupati doar de recompense, in loc sa ne concentram asupra unei contributii mai mari. O cale de a garanta ca recompensele vor creste este aceea de a nu ne gandi la acestea. In schimb, trebuie sa continuam sa contribuim semnificativ in a-i ajuta pe cei din jurul nostru sa scape de pericole sau sa isi maximizeze punctele forte. Recompense si mai mari vor deriva automat din acestea, iar viitorul nostru va continua sa fie plin de contributii si mai semnificative. Important este sa ne concentram intotdeauna asupra crearii de noi valori pentru cat mai multi oameni, asigurandu-ne astfel o contributie mai mare decat recompensa care ii urmeaza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri