Daca ati ajuns in punctul in care fara voie sunteti din nou pe piata, nu este momentul sa va cufundati in "borcanul cu melancolie" ci sa descoperiti oameni noi si interese noi. Optiunile nu lipsesc, lipseste doar curajul.

Traim intr-o lume in care mai degraba te uimeste longevitatea unui cuplu decat vestea unui divort. Din a cui cauza aproape ca e irelevant. Relevanta are insa realitatea ca una din doua casnicii se desface si ca fostii soti ajung, inca tineri, liberi sa o ia de la capat, dar "incurcati" de faptul ca nu prea mai stiu ori au cum sa o faca, fiindca au prea putin timp.

Cercul de prieteni s-a impartit si el la partaj, colegii de munca sunt aceiasi, timpul nu prisoseste nimanui. Si mai ales, dupa o dezamagire a relatiei esuate, iti lipseste increderea ca in lumea asta mare ai putea gasi, altfel decat printr-un noroc chior, pe cineva care isi doreste aceleasi lucruri ca si tine. Altfel, chiar daca nu ai trecut printr-un divort, si esti pur si simplu intre relatii, singuratatea tot e taxata dur de ceilalti si considerata mai rusinoasa decat nespalatul.



Maria, 36 de ani din Ploiesti

“Am divortat la 34 de ani. Nu aveam pe altcineva, nu aveam copii si ne-am dat seama ca am gresit cand ne-am casatorit, la 23, eu, si 25, el. La 34 de ani traiam cu acelasi barbat de 10 ani si de fapt nu stiam cu cine stau in casa. Am evoluat in directii complet diferite. N-avea rost sa ne irosim si urmatorii 20 incercand sa ne obisnuim cu noii “noi””.

Deci, ai peste 30 de ani si esti iarasi single, adica neatasat de cineva pe termen lung. Asta e! Muncesti mult si poate 10-12 ore uiti de celelalte nevoi. Dar... vine seara, vin weekendurile, sarbatorile, vacantele... si melancolia, si dorul de intreg, de viata impreuna cu altcineva, care sa te faca iar sa zambesti, sa traiesti, sa simti.

Si nu mai vrei petreceri la care esti cu toata lumea si cu nimeni, nu mai vrei priviri ori intrebari curioase. Nu mai vrei de fapt sa fii singur. Si atunci, ce faci?

Specialistii spun ca poti incerca sa schimbi cercul de prieteni, locurile pe care le frecventai, poate chiar jobul, daca se intampla sa fie o oportunitate disponibila.

Dar, cum timpul e marea problema a oamenilor ocupati, si tot nu te desparti de calculator decat in somn, mai ai si optiunea unui site de personal networking unde socializarea sa aiba alt numitor comun decat businessul: aprecierea acelorasi valori, hobby-uri similare, aspiratii si asteptari asemanatoare. Un loc in care femei si barbati sunt pregatiti sa intoarca o fila noua in viata lor privata, pe care vor sa o scrie si matur si jucaus, fara agende ascunse, cu mintea si sufletul eliberate de orice a insemnat trecutul lor mai putin bland.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri