Aceasta este o scrisoare de la o mama catre alta. Ma adresez tie, Madonna! Material Girl, sa vorbim putin despre noua ta colaborare mama-fiica, colectia de haine care se adreseaza tinerelor adolescente, denumita Material Girl si care spui ca a fost inspirata de catre fata ta Lourdes, de 13 ani.

Un raport dat publicitatii recent de catre Universitatea La Trobe din Australia, arata ca fetele, mai cu seama decat baietii isi incep viata sexuala la varsta adolescentei si ca procentajul de fete cu varsta cuprinsa intre 16 si 17 ani au avut cel putin 3 parteneri sexuali in ultimul an, statisticile dublandu-se! Nu in mod surprinzator, bolile cu transmitere sexuala sunt de asemenea mult mai frecvente! Ce crezi ca ar fi generat acest fenomen? Aceasta este cultura cu care fetele se confrunta in fiecare zi. O cultura care le determina sa creada ca valoarea lor sta in comportamentul lor sexual si tine de sex appeal-ul lor.

Stiai, Madge (n.r. porecla a Madonnei), ca 81% din productia de videoclipuri muzicale sexualizeaza si transforma in obiect, corpul femeilor, ca 15% dintre cantece au versuri cu un continut sexual degradant sau ca in 40% dintre reclame, femeile sunt prezentate ca obiecte decorative (n.r. ganditi-va la reclamele pentru masini). Intelegi aceasta problema? Fetele nu pot scapa de aceasta sexualizare… este peste-tot.

De ce asa? De ce, cand ai fi putut sa ai o imensa influenta pozitiva asupra felului in care fetele se vad pe ele insele, mai ales acum cand aceasta problema a sexualizarii a atins cote impresionante, tu alegi sa iti promovezi hainele incurajand fetele sa faca exact ceea ce nu trebuie!"

Aceasta scrisoare a fost publicata de catre site-ul Wearetherealdeal.com, care se ocupa in mod profesionist de tot ceea ce insemna analiza mesajelor culturii de astzi ce au o mare influenta negativa asupra femeilor din lumea intreaga.

(Mai jos, imagini de la lansarea Colectiei "Material Girl" ce o are ca imagine pe vedeta americana Taylor Momsen; ea poarta intr-adevar o costumatie prea sexy, pentru a putea fi oferita drept model unor foarte tinere fete)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri