Am cunoscut-o in urma cu 5 ani, cu ocazia unei petreceri organizate de firma la care lucram in Paris, capitala modei, a bunului gust-in societati restranse si a oamenilor care nu au prea mult de cerut de la viata.

Era exuberanta si superba pentru cei 50 de ani pe care nu-i arata. Am intrebat pe furis cum de arata asa de bine? Ce produse foloseste? Care-i secretul? Ulterior, dupa cateva pahare de gin consumate mi-a raspuns ea insasi, cu varf si indesat, cu detalii pe care nu as fi vrut sa le aflu.

A fost casatorita multi ani cu un bancher renumit, foarte bogat, cu care facuse 2 copii, draguti, judecand dupa fotografiile vazute ulterior in casa ei, o locuinta extraordinara, un cuibusor de nebunii, un rai pe pamant, cel putin in viziunea mea, dar care era plin de amaraciune.

Divortasera dupa multi ani de convietuire, ramasese singura si disperata, pentru ca nu mai gasea pe nimeni care sa umple golul lasat in sufletul ei de plecarea sotului si a copiilor. Facuse multe operatii estetice pentru a compensa, poate, suferinta din familie, incercase toate metodele de a-i tine langa ea, se purtase exemplar cu toti, iar recompensa a fost dura. A ramas doar cu bunurile materiale, cu un cont gras in banca si care nu avea caldura necesara pentru noptile tarzii de toamna…

Fusese o femeie frumoasa, mai frumoasa acum cu modelarile artistilor plasticieni, ingrijita si cocheta, eleganta si inteligenta, dar nu suficient de inteligenta, spunea ea, astfel incat sa-l tina langa ea pana la moarte.

Era constienta de faptul ca, la adolescenta, copiii isi vor lua zborul, dar crezuse ca va ramane impreuna cu el, dragostea vietii ei , pentru a-si uda gradina superba si a creste nepotii, exact ca-n filmele de la Hollywood. Viata fusese cruda cu ea si singura scapare o gasea acum in alcool si in aventuri trecatoare, care o faceau sa se simta o femeie frumoasa si inca extrem de atragatoare.

Si atat! Insa erau si momente cand nici macar un macho latino nu o interesa, cand nici Mister Universe nu-i spunea nimic si atunci ramanea ea, singura, in vila minunata, alaturi de paharul ei de gin, cugetand la greselile pe care le facuse, la cele pe care nu le facuse, la increderea pe care o avusese in el si la tineretea de mult trecuta, iar spoiala de aspect exterior pe care o platise cu multi bani, era de prisos.

Ar fi vrut sa fie inconjurata de prieteni, dar si acestia o parasisera in momentul in care aflasera de “destramarea” familiei, pentru ca in societatea elitista nu da bine sa te vizitezi decat cu familii, iar femeile singure sunt condamnate la excludere, daca nu sunt cu sange albastru.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri